DarekS4
SuperMechanior
Cześć . Jestem w trakcie pszeszczepu foteli z audi 8k0 lub 8t0 do audi a4 8e0
Mam taki problem że nie wiemy z jakiego samochodu pochodza fotele elektryczne. Nie miały modułów pod fotelami. Nie był otez naklejki z nr fotela
Fotele tego typu występowały w A4 B8 8ko lub audi A5 8t0 ... To wimy naperwno po wtyczkach airbag bo taki sam fotel był też w a6 c6 ale miał inne wtyczki airbaga dlatego wykluczyliśmy 4F0
Nie moge dopasowac żadnego schematu :/ Jezeli by ktoś mógł poratować to podaje dane kostek
Aktualnie zamówiłem pierwszy lepszy modół 4T0 i fotel na nim działa ale potrzebuje inne rzeczy i musze mieć pinout taki jak jest faktycznie.
Szuakć trzeba po audi a4 b8 lubi audi a5 8T0 wersja 5d
Patrzyłem w elsie ale nie mogę trafić na taki pinout. w sumie jest dosyć ubogi bo jak patrzyłem to we wtyczce 10 pin jest po 6-7 przewodów a u mnie tylko 2
Więc tak wtyczka czarna mała 10pin pin 1 - niebiesko brązowy i pin 4 biało zielony
Wtyczka 32 pin :
pin 3 zielono czarny
pin 10 biało brązowy
pin 13 szaro czarny
pin 14 czarny
pin 15 pomarańczowo brązowy pewnie CAN
pin 16 pomarańczowo zielony pewnie też can
pin 20 zielony
pin 22 czarno zielony
Pin 23 niebiesko zielony
Pin24 czerwono zielony
Pin 25 żółto zielony
Pin 26 brązowo czarny
Pin 30 żółto czarny
Pin 31 niebiesko czarny
Pin 32 zielono czarny
Kostka 12 pin :
pin1 brązowo żółty
pin2 brązowo zielony
pin3 brązowo niebieski
pin4 czerwono zielony
pin5 czarno czerwony
pin6 czerwono żółty
pin7 czerwono biały
pin 8 czarno niebieski
pin 9 brązowo czerwony
pin 10 brązowo biały
pin 11 czerwono czarny + zasilanie modułu
pin 12 brązowy masa główna
Mam taki problem że nie wiemy z jakiego samochodu pochodza fotele elektryczne. Nie miały modułów pod fotelami. Nie był otez naklejki z nr fotela
Fotele tego typu występowały w A4 B8 8ko lub audi A5 8t0 ... To wimy naperwno po wtyczkach airbag bo taki sam fotel był też w a6 c6 ale miał inne wtyczki airbaga dlatego wykluczyliśmy 4F0
Nie moge dopasowac żadnego schematu :/ Jezeli by ktoś mógł poratować to podaje dane kostek
Aktualnie zamówiłem pierwszy lepszy modół 4T0 i fotel na nim działa ale potrzebuje inne rzeczy i musze mieć pinout taki jak jest faktycznie.
Szuakć trzeba po audi a4 b8 lubi audi a5 8T0 wersja 5d
Patrzyłem w elsie ale nie mogę trafić na taki pinout. w sumie jest dosyć ubogi bo jak patrzyłem to we wtyczce 10 pin jest po 6-7 przewodów a u mnie tylko 2
Więc tak wtyczka czarna mała 10pin pin 1 - niebiesko brązowy i pin 4 biało zielony
Wtyczka 32 pin :
pin 3 zielono czarny
pin 10 biało brązowy
pin 13 szaro czarny
pin 14 czarny
pin 15 pomarańczowo brązowy pewnie CAN
pin 16 pomarańczowo zielony pewnie też can
pin 20 zielony
pin 22 czarno zielony
Pin 23 niebiesko zielony
Pin24 czerwono zielony
Pin 25 żółto zielony