• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Foxflash czy KT200II??

malerikula

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
-27
Miasto
Rybnik
Mówią że to jest to samo, a nie jest np w oprogramowaniu kumpel ostatnio dzwonił on nie miał jakiegoś sterownika w foxie a kt200II miał.

mar.wo

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
255
Miasto
Racibórz
obdstarpolska.com
KTM 200 tylko z dobrego źródła. Ch ogólnie poprawiają cały czas jakość produktów. Ja korzystam od samego początku tego produktu i jestem zadowolony. Robi to co w spisie.? Sprawdziłem oczywiście tylko jakąś część.

szary1977

SuperMechanior
Punktów
58
Miasto
Krupski Młyn
Wiedz że dla poczytujących to jest mega petarda a dla zawarowanych to jest losowanie 50/50. Testowałem to u kumpla na warsztacie ( jak coś pierdziele to kumaci pracownicy naprawią )

Autoelektronika

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
1401
odżałuj i kup z oryginału,przynajmniej bedzie robota szła jak nalezy i nie bedziesz wypisywał pytan po fejsbukach czy forach typu czy to pojdzie,a czemu nie poszedł jak ma w spisie a czemu nie pali po zapisie, a czemu robi ID a nie czyta,a czemu nie zapisuje jak odczytał,a czemu program sie nie moze odpalic itp.Te pytania slysze codziennie prawie od klientów jakbym mial znac na nie odpowiedz bo nakupowali sprzetu stad wiem.Niektórym dzialaja bez zarzutu ale wiekszosc maja problemy.Zbieraj hajs a zobaczysz co to jest normalna robota.

Autoelektronika

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
1401
No dobra a z oryginałów co najlepiej? Autotuner czy cos innego?
nie ma takiej recepty co najlepiej,tak samo jak testerami-nie ma najlepszego i kazdy chwali swoje.W przypadku programatora kazdy musi wybrac wg swoich preferencji(czyt.jaka mamy wiedze odnosnie edycji plikow binarnych,jaka robie grupe samochodów,czy chce być tylko operatorem przyciskow R i W i nic wiecej mnie nie obchodzi,ile mam kasy,czy chce placic subskrypcje,czy chce udawać a nie robic czy naprawde chcę w to brnąć)Musisz wszystko dokładnie przemyśleć wtedy wybierzesz.Ja osobiscie akurat pracuje na sprzecie chyba jednym z drozszych i prawdopodobnie z najdrozyszm abonamentem ale wiedziałem czego chce i mi nie przeszkadzaja takie opłaty bo coś robie nie udaje,mowie tak dlatego ze wielu ludzi pokupowało i do roku czasu sprzedaja i narzekaja bo mysleli ze to samo bedzie robisz wszystko za nich,niekotrzy nawet mysleli ze kupia autotunera i on sam bedzie odrazu edytował oprogramowanie a oni beda tylko wgrywać.Poprostu trzeba wiedziec z czym to sie wiaze i co chcemy.Akurat długi wekend to masz okazje i czas na przemyślenia.Powodzenia i wybierz dobrze zeby kase zarabiało.

Premier

Początkujący
Punktów
5
www.autoscan.com.pl
Znam temat ale wlasnie nie znam kazdego sprzetu, ogolnie zajmuje sie elektronika i ECU na srednim poziomie ale chcial bym wlasnie przeskoczyc na poziom wyzej

Autoelektronika

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
1401
ale chcial bym wlasnie przeskoczyc na poziom wyzej
I pytasz sie o sprzet z ryzu,nie tedy droga.Jak chcesz podnieść poprzeczke i rownież byc np o krok do przodu od konkurencji i podniesc troche swoje kwalifikacje to nie pytaj o takie sprzety za 2-3.Jak juz ci sie podoba ten FOX to bierz w oryginału a zobaczysz co to znaczy normalnie pracować.Osobiscie dawniej pracowałem na MM ale czułem niedosyt,potem przeskoczyłem na Alieny i narazie nie zamierzam zmieniać.
wlasnie nie znam kazdego sprzetu
a kto zna,malo kto ma wszystkie bo jest tego troche,zazwyczaj ludzie maja jedno dwa urzadzenia i pracuja bo miec i potem utrzymac wszystko to nie takie proste,mam nadzieje ze obserwujesz rynek tej branzy i wiesz o czym mowa.

Autoelektronika

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
1401
Ogladalem wlasnie diagprog5... Cena zwala z nóg ale mozliwosci to chyba ma najlepsze
nie znam sprzetu,to nie tester diagnostyczny przypadkiem?,jak chcesz to udostepnie ci zdalny pulpit kiedy ,podlacze urzadzenie i sobie zobaczysz i bedziesz mial jakis punkt odniesienia V3 kontra inne zabawki

mar.wo

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
255
Miasto
Racibórz
obdstarpolska.com
Nikt nie wie lepiej niż Ty co robisz, zakres pracy, 1 marka czy wszystkie, czy sterowniki silina czy inne sterowniki. Co już masz, ile razy tygodniowo robisz pliki. Tu sprzętu na rynku jest całe morze tak jak marek samochodów. Jakie obroty/zyski generujesz czyli na co cię stać? Nie mniej od czegoś trzeba zacząć i nie przejmuj się, że sprzęt czegoś nie zrobi czy nie ma w spisie. Zacznij a później w miarę " mocy" uzupełniaj i tyle. Weż pod uwagę konieczność inwestowania w sprzęt przy ustaleniu ceny robocizny . Powodzenia

Szwerbi

Początkujący
Punktów
0
Czy ktoś korzystał z tych dwóch programatorów? Zamierzam kupić i mam maly mętlik w głowie...
Jak Autoelektronika pisał wcześniej, kup oryginał. Sam odpychałem się ryżem i same problemy, jakieś przeróbki, sum nie liczy, brak wsparcia... Więcej czasu zajmuje konfiguracja programów niż Twoja robota z plikami. AT na początek to super opcja, może i wszystkiego nie zrobi ale na początek to najlepszy wybór. Dodatkowym plusem jest brak abonamentu.

Do góry Bottom