• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Freelander 1.8 nie odpala po remoncie

3349657

Początkujący
Punktów
0
Witam serdecznie.:)Problemem jest mój Freelander. Po remoncie silnika przestał odpalać:hungover: Wymienione zostały dwa zawory, pierścienie, uszczelniacze, dwie szklanki, cewki, kable, swiece, rozrząd, głowica była planowana, gniazda docierane. Po sprawdzeniu kompresji manometr pokazuje na pierwszym cylindrze 0 (wskazówka nawet nie drgnie) na pozostałych po 6.
I tu się rodzi moje pytanie, czy firma która regenerowała głowicę dała ciała? czy problem może tkwić gdzieś indziej.:banghead:
Powoli tracę cierpliwość do tego auta więc proszę o pomoc:(

WOODOO

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
3075
A co na to ,,super mechanior,, co to składał ?:D

3349657

Początkujący
Punktów
0
Rozkłada rece i kazał zaprowadzić do swojego znajomego specjalisty od fredków

WOODOO

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
3075
Cholercia go wie co ten partacz nawywijał...:meh:
To silnik na pływających tulejach cylindrów- może która mu wstała...:rolleyes:, a może rozrząd spieprzył... tak na odległość to ciężko coś stwierdzić:D
Ogólnie to jest prosty silnik, ale i w prostym można spieprzyć...
A tak z ciekawości to z jakich okolic jesteś ? bo jak z okolic wawy to mógł bym polecić dobrego mechanika od landków:D

3349657

Początkujący
Punktów
0
Jestem z okolic Szczecina więc odpada. A co do rozrządu to jestem pewien że jest ok bo sprawdzałem go osobiscie (coś się tam znam):dead:

Warsztat i to całkiem dobry ale podejrzewam że autem zajmowali się praktykanci.

WOODOO

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
3075
Może ci pierścieni nie włożył:p:D
Weź zaprowadź do tego drugiego,niech rozbierze, bo tak przez forum to se będziemy gdybać do sylwestra...:D

3349657

Początkujący
Punktów
0
Postanowiłem sam się zabrać za to ale przed ściągnięciem głowicy chciałem zapytać kogoś bardziej doświadczonego czy może wina jakiejś pierdoły. Bo na moje oko głowica jest pęknięta, zła uszczelka pod głowicą albo zawory nie dotarte

Co myślicie o tym?

Szklanki zerowałem bo już trochę pogrzebałem tam.

WOODOO

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
3075

3349657

Początkujący
Punktów
0
Bez sensu to było wydanie na części i mechanika 3 tys zł. I myślę że zrobienie tego auta samemu będzie lepszym rozwiązaniem niż wywalanie kolejnych pieniędzy w błoto. A na forum po prostu szukam porady.

Tom_

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
232
Miasto
Szczytno
@Misiek jest z Szczecina ;) więc pisz do niego

pewnie zakładał pierścienie i założył zamek na zamek...

ale bardziej pasuje na rozrząd do dupy, tylko dlaczego na jednym 0 .. rozbierać trzeba i tak

3349657

Początkujący
Punktów
0
Na tym co jest 0 były zawory wymieniane dwa

WOODOO

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
3075
Bez sensu to było wydanie na części i mechanika 3 tys zł.
To po co mu zapłaciłeś i odebrałeś auto nie sprawne ?:woot: jakoś twoja historia nie trzyma się kupy...
Myślę, że było tak- sam se rozgrzebałeś motor, bo myślałeś, że to tak ,,włożył- wyjął- bułka paryska,,- ale cię to przerosło i teraz masz:nailbiting::arghh:

3349657

Początkujący
Punktów
0
Może dlatego że za części i tak musiałem zapłacić wcześniej człowiek chciał zaliczkę a że wolałem go zabrać niż zostawiać u majstra który i tak nic więcej nie zadziała to zapłaciłem resztę bo inaczej bym go nie odzyskał. Z reszta pytalem o poradę co do auta a nie durne komentarze typu sam zepsujeś. Jeżeli nie masz więcej.wskazowek lub mądrych rad które mi mogą pomóc to dziękuję.

WOODOO

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
3075
Ty nie chcesz mądrych rad, bo taką ci już udzieliłem- oddaj auto do mechanika :D
Ty po prostu chcesz być mechanikiem nie mając zielonego pojęcia o tym- bo jak byś miał to byś nie zakładał tego tematu- tylko po prostu naprawił sobie auto:bored:i nie oczekujesz rad tylko tego żeby ktoś cię nauczył zawodu, ale od tego są odpowiednie szkoły- trzeba było tam chodzić...
Nie wiem czym się zajmujesz na co dzień, ale rób to co umiesz robić- natomiast to czego nie umiesz to daj innym do zrobienia.

I to tyle mam do powiedzenia, bo podniosłeś mi ciśnienie i mogę ci jeszcze powiedzieć prawdę bez ogródek, a obiecałem sobie, że nie będę tego robił...:D

3349657

Początkujący
Punktów
0
Darujmy sobie to bo do niczego to nie zaprowadzi. Ani ja ani ty nie potrzebujemy podnosić sobie ciśnienia. Jeżeli nie miałeś nic ciekawego do powiedzenia wystarczyło zawrzeć szczękę i iść w swoją stronę a nie snuć dziwne domysły. Dziękuję za miłą poradę i nie oczekuje odpowiedzi. Dobranoc.

komar200

GWD
Punktów
1198
Miasto
grudziadz
Postanowiłem sam się zabrać za to ale przed ściągnięciem głowicy chciałem zapytać kogoś bardziej doświadczonego czy może wina jakiejś pierdoły. Bo na moje oko głowica jest pęknięta, zła uszczelka pod głowicą albo zawory nie dotarte

Co myślicie o tym?

Szklanki zerowałem bo już trochę pogrzebałem tam.
Myślę że zawory na sztukę bez prowadnic i nie domykają, po taniośc i namotane w rozrządzie

3349657

Początkujący
Punktów
0
Tak czy siak głowicę trzeba zdemontować. A znacie może firmę z okolic Szczecina która zajmuje się regeneracją głowic?

Do góry Bottom