• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Głuche sukanie Laguna 2

matan70

Uczestnik
Punktów
0
Dzień Dobry
Posiadam Lagunę 2, 1,8 benzyna, Kombi. Od jakiegoś czasu z tyłu auta po obu stronach słuchać głuche stukanie. Na nierównej drodze występuje one nawet przy prędkości 10 km/h. Próbowałem sam zlokalizować, ale nie mam już pomysłów. Sprawdziłem mocowanie tłumika, mocowanie tylnej klapy, mocowanie amortyzatorów. Amortyzatory i sprężyny wymieniłem w ubiegłym roku, a w tym tuleje tylnej belki. Może ktoś ma pomysł co jest przyczyną tych stuków?
Pozdrwaiam

motorynka

SuperMechanior
Punktów
86
Miasto
mazowieckie
jakiej firmy założyłeś tuleje ? jak toomi pisze sprawdż tuleje mogły się rozkleić i jak już będziesz zmieniać to kup jakieś markowe

WOODOO

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
3075
OJP... VelvetyNaturalChimpanzee-size_restricted.gif Zamiast podjechać na jakąkolwiek SKP, to będzie szukał stuków przez internet...:banghead:

WOODOO

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
3075
No to niech podjedzie do jakiegoś mechanika...

matan70

Uczestnik
Punktów
0

WOODOO

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
3075
Wydaje mi się że po to jest to forum. Mylę się?
Żeby diagnozować stuki w samochodzie przez internet ???:eek::woot::wideyed: Stuki się diagnozuje wchodząc pod samochód:bored:
A tak to ogólnie wszyscy zdrowi w domu...?:D

Pavveł

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Warszawa
A może jednak gumowe zawieszenie tłumika? Tanie poduszki bardzo szybko się rozciągają.

matan70

Uczestnik
Punktów
0
Czasami pomaga zrobienie porządku w bagażniku i poprawienie mocowania koła zapasowego ;)
Bagażnik wypakowałem cały łącznie z kołem zapasowy i roletą. Dalej sztuki są.

Żeby diagnozować stuki w samochodzie przez internet ???:eek::woot::wideyed: Stuki się diagnozuje wchodząc pod samochód:bored:
A tak to ogólnie wszyscy zdrowi w domu...?:D
W moim tak, a u Ciebie?

Do góry Bottom