• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

G-Scan Tab

Adam Gmail

SuperMechanior
Punktów
23
Tego Gscan Tab-a miałeś już na testy ? Pytam choć w zasadzie to jednak do PDL 5500 powinieneś porównywać Gscana 2 a nie TAB-a.

romsped

Gaduła
Punktów
11
PDL 5500 ma dobry oscyloskop i jest bardzo szybki, ale co do pokrycia i ilości funkcji można się moim zdaniem rozczarować.

Kamil200783

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Płock
Kolego inodiag czy zakupiłeś coś ? pytam bo też mam dylemat z zakupem Texa axone 4 mini lub ST-9000 ale Autel też mi chodzi po głowie dlatego pytam bo pisałeś o Autel ms905.

faraday

Początkujący
Punktów
0
Wtrącę 2 słowa na temat G-SCAN2. Jak dla mnie ok, ma osobny procek do komunikacji oraz oprogramowania. Odczyt parametrów w czasie rzeczywistym rewelacja nawet na starym hasiu jak astra g (silnik). Mam iDIAG (diagun) wpakowałem w aktywację kupę kasy i po 3 latach przestał się łączyć napisałem do chin oraz dystrybutora na Europę i otrzymałem odpowiedź iż dostanę 30% zniżki na nowy ( nie tego się spodziewałem) a odczyt parametrów w czasie rzeczywistym to dla mnie porażka. Kupiłem G-scan bo pokrycie diagun w kwestii kia hyundai jest słabe. G-scan2 to inna bajka. GIT producent G-scan do 2017 roku robił serwisówkę do Kia/Hyundai więc pokrycie na poziomie dealera. G-scan idzie ostatnio w europę i USA z każdą aktualizacją dochodzi kupę nowych funkcji. Jeśli chodzi o azję to dla mnie G-scan jest bezkonkurencyjny.

Adam Gmail

SuperMechanior
Punktów
23
I jaki sprzęt wybrałeś? Zastanawiam sie też nad gscsn tab a do europy texa nano diag
Ma to swoje plusy. Ogarniesz w ten sposób dobrze europejskie fury i azjatyckie również. Nawet amerykańcom po 2007 roku dasz radę. Do tego legale i nizsze koszty bo to przecież przystawki do PC.

romsped

Gaduła
Punktów
11
pdl5500 jest przereklamowany jestem tego samego zdania. Miałem go jeden dzień na testach i to co rozczarowuje to pokrycie i ilość funkcji. Plusem jest oczywiście szybkość i łatwość komunikacji, ale nie tego powinno się szukać w testerze za 10k. Tonizmc Texy nano diag już chyba nie ma bo wypuścili jego następcę jakoś Navigator nano, więc nie kupuj nano diaga, bo za rok się okaże że nie ma aktualizacji i musisz wymienić, ew. do europy zobacz też sobie B-Toucha.

Do góry Bottom