• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Gdzie zaopatrujecie się w narzędzia / akcesoria warszatowe?

Punktów
0
Hej,

przejrzałem forum i nie znalazłem za bardzo wątku pasującego do mojego pytania.

Gdzie zaopatrujecie się w narzędzia / akcesoria do pracy Waszych warsztatów?

Chodzi o rzeczy takie jak:
* Pistolety lakiernicze
* Podnośniki samochodowe
* Uchwyty blacharskie
* Filtry
* Spryskiwacze
* Zestawy naprawcze
* Środki ochrony osobistej (rękawiczki, kombinezony) itp
* Pozostałe (nawet takie drobnostki jak ścierki itp)

Z góry dziękuje za przykłady z uzasadnieniem dlaczego akurat tam.

Tak, piszę z konta należącego do sklepu internetowego z takimi przedmiotami jak wyżej - jednak nie chodzi tu tyle o reklamę co wskazanie dodatkowych alternatyw - kto się nie rozwija ten się cofa :)

Bartek4x4

Zweryfikowany Mechanik
Porady
2
Punktów
1880
Miasto
Koszęcin
Zapomniałem napisać, na starej tablicy można kupić kradzione za ułamek ceny. Ale kto ma to patrzy.
U nas generalnie warsztaty żyją w symbiozie. Strzelił mi ostatni wąż od kompresora to mam pożyczony

Punktów
0
Bardzo dziękuje za odpowiedzi ;)
Allegro bo kurier przywozi pod drzwi
Czy jest jakiś powód dla którego wybierasz Allegro a nie np. sklepy internetowe? Powodem jest bardziej SMART , Ceny produktow czy np. poczucie większego bezpieczeństwo transakcji? + jeżeli można zapytać kupujesz sprzęty markowe, porządne czy ze względu na specyfikę pracy raczej takich nie potrzebujesz (bo np. i tak się zniszczą?)
Gdzie popadnie. Jak potrzebne na juz to grzeje na hurtownie 12 lub 34 km
Czy "na już" oznacza dosłownie na już czy np. jakbyś miał gdzieś opcje dostawy tego samego dnia to byś poczekał jednak te kilka godzin?
Zapomniałem napisać, na starej tablicy można kupić kradzione za ułamek ceny. Ale kto ma to patrzy.
U nas generalnie warsztaty żyją w symbiozie. Strzelił mi ostatni wąż od kompresora to mam pożyczony
życie w symbiozie a kupno kradzionych to trochę skrajności :dead:

Bartek4x4

Zweryfikowany Mechanik
Porady
2
Punktów
1880
Miasto
Koszęcin
A najlepiej wyposażony warsztat ma mój szwagier. Pożycza nie pyta nie oddaje. Ostatnio szukam praski do sworzni. Nie ma. Dzwonię do niego ma moja. Mówię mu K..a naginasz do mnie. To ten mi.przelew zrobił mam se kupić nowa

Bartek4x4

Zweryfikowany Mechanik
Porady
2
Punktów
1880
Miasto
Koszęcin
Idzie się wkur... Wczoraj pożyczałem nitownice. Ciekawe, gdzie leży moja

Vicia

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
1102
Miasto
...Seksu i biznesu...
mosz drewutnie?
No polić czym trza:);)
Automatyczne połączenie postów:

Idzie się wkur... Wczoraj pożyczałem nitownice. Ciekawe, gdzie leży moja
No że szfagrami to tak jest ja mam trzech ,co prawda narzędzi nie podkradama sobie ale gorzałę we własnym gronie ( bez kobiet) wypić lubim...no ale , starorzecze Wisły szumi że kiełbasa nie kaszanka szfager nie rodzina.

afrikanerhart

SuperMechanior
Punktów
51
Miasto
Warszawa
lpgmasters.pl
A najlepiej wyposażony warsztat ma mój szwagier. Pożycza nie pyta nie oddaje. Ostatnio szukam praski do sworzni. Nie ma. Dzwonię do niego ma moja. Mówię mu K..a naginasz do mnie. To ten mi.przelew zrobił mam se kupić nowa
Ja mam podobną sytuację z bratem.
Kiedy mówię, ze trzeba kupić jakiekolwiek narzędzia do warsztatu( nawet klucz czy śrubokręty itd) czy np. skńczyło się WD40, to on mi zawsze mówi , że on niczego nie potrzebuje. Nie dołoży się do zakupów.
Za to jak ja już kupie za własna kasę to na bezczela idzie i bierze bez skrępowania.

Ostatni kupiłem maskę do spawania. Wziął sobie bo akurat miał dużo spawania :)
Uzgodniłem, że oddam mu tą maskę a on mi zwróci kasę. Od miesiąca czekam na pieniądze.
W między czasie kupiłem sobie kolejną maskę tylko dla siebie. No i.... kolejną maskę mi podpierdzielił bo zatrudnił pomocnika do spawania.

To kolejny dowód na to, że przysłowia są mądrością narodów.
Z rodziną najlepiej wychodzi się na zdjęciu.
To czysta prawda.
Mimo że to mój rodzony brat to mam go serdecznie dosyć.

Fryderiq

SuperMechanior
Punktów
260
Miasto
.
Nie mam brata, a szwagier ma do Mnie 1000km :D
Za to Ojciec co weźmie z półki to w najlepszym wypadku znajdę u niego na takiej półce z kategorii "półka do wszystkiego"

Vicia

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
1102
Miasto
...Seksu i biznesu...
U mnie tesc jak wejdzie do warsztatu to nic nie moze znaleźć:) wiadomo.nie ma to jak we wlasnym balaganie.

corsiarka

Początkujący
Punktów
1
Ja też raczej allegro, ze smartem całkiem sensownie wychodzi, bo jak sobie któryś sklep policzy za wagę to..... (a są takie kwiatki :/)

kristofer88

Początkujący
Punktów
0
Zaopatrywać to się można wszędzie. Ważne żeby narzędzia były dobre. Jeśli chodzi o serwis to najczęściej allegro.

Do góry Bottom