• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Geometria 3D - co kupic?

sobi

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Marki
Witam,

Planuje zakup urzadzenia do ustawiania geometrii 3d. Zastanawialem sie nad zakupem urzadzenia Fcar FD505 z mobilnymi kolumnami, ale po skontaktowaniu sie z uzytkownikami tych urzadzen, zebralem sporo niepochlebnych opini i odpuscilem zakup.

Czy w cenie do 50tys (brutto) mozna kupic cos godnego uwagi? Bede wdzieczny za wszystkie opinie.

malerikula

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
-27
Miasto
Rybnik
Do dziś ustawiają na patyki i pasuje. Ale jak chcesz zarabiać fajną kasę to twoją kwote razy 2 , wtedy przy kanale i dobrym podnosniku kanałowym zrobisz pełną zbiezność ,adas, czy diagnostykę przy samochodach z rocznika 2022
Automatyczne połączenie postów:

Ostatnia edycja:

carserwis

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
18
Miasto
Bielsko- Biała
Witam,

Planuje zakup urzadzenia do ustawiania geometrii 3d. Zastanawialem sie nad zakupem urzadzenia Fcar FD505 z mobilnymi kolumnami, ale po skontaktowaniu sie z uzytkownikami tych urzadzen, zebralem sporo niepochlebnych opini i odpuscilem zakup.

Czy w cenie do 50tys (brutto) mozna kupic cos godnego uwagi? Bede wdzieczny za wszystkie opinie.
Możesz napisać jakie to opinie, ja dzwoniłem do jednej firmy która pracuje na tym ponad rok i wymienili jeden problem ktory wystepuje przy regulacji tylnego zawieszenia na podnośniku 2 kolumnowym mianowicie skręcenie tulejek po opuszczeniu samochodu. Można sobie z tym jakoś radzić np. podstawiajac taborety pod tylnie koła ale jest to napewno problem, poza tym są zadowaleni. Ciekaw jestem jakie są jeszcze problemy.

aditur

Początkujący
Punktów
0
Witam, planuje zakup geometri 3d i zastanawiam się czy geometria spod firmy nortec czy unitrol są coś warte ? Miał ktoś do czynienia z nimi, pracowal na nich ? Geometria ma być na stanowisku kanałowym. A może jesteście w stanie polecić coś innego ?

Do góry Bottom