• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Geometria zawieszenia

pawus098

Początkujący
Punktów
0
Witam . Jestem nowym członkiem forum. Po szkole mechanicznej i hobbistyczne naprawiam samochody. Obecnie pracuje na wulkanizacji. Mamy pomieszczenie 6m szerokie 7m długie i 2,2 (możliwość obniżenia parę centow) wysokie. Co do wykończenia pomieszczenia inna kwestia.
Z wasz pomocą chciałbym sie trochę dowiedzieć na temat otwarcia usługi geometrii zawieszenia. Nie mówimy o cenach, interesuje mnie co bede potrzebował, jakie narzędzia. Myślałem nad kanałem tylko nie wiem do końca jaki wymiary. Czy pomieszczenie sie nadaje? Kompresor klucze pneumatyczne mam podstawowe narzędzia również.

Pozdrawiam i z góry dziękuje za pomoc :p Jest tych tematów na forum ale każdy jest indywidualny

pawus098

Początkujący
Punktów
0
Jak by to ująć :p To będzie moje ale nie do końca :p W to nie ma co wnikać . a chciałbym zasięgnąć trochę informacji od doświadczonych osób. :)

Jarzi

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
2076
Miasto
Kaczory
Czyli porostu robisz u/z ojcem/dziadkiem/wujkiem itp.
Kanał. Płyty obrotowe, rozjazdy na tył. Sprzęt do ustawiania. Na początek nawet stare poszciwe gto z precyzji + autodata.

Nie pamiętam już jaka powinna być maksymalna różnica wysokości na stanowisku pomiarowym, ale coś mi się kojarzy że 1mm na metr max. My mamy położone płytki i na 6m jest bodajże 3mm różnicy.
Narzedzia:
Klucze płaskie, młotek, przydaje się palnik/nagrzewnica indukcyjna, jakaś żaba...

pawus098

Początkujący
Punktów
0
Jakie wymiary kanału tak aby dobrze sie pracowało. Jakis wyciąg spalin ? Myślałem tez nad innymi pracami na kanale mysle ze powinno sie to zgrac?

Ostatnia edycja:

pawus098

Początkujący
Punktów
0
No pewnie, że nie mówimy... bo jako prawilny ,,garażowiec,, będziesz tłukł za pół ceny co legalni...:D
Wszystko legalnie ceny dostosowane do panujących na rynku. Chodziło mi o ceny sprzętu wykończenia pomieszczenia itp.

Jarzi

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
2076
Miasto
Kaczory
A ja jestem zdania że maksymalnie szeroki robić.

Do góry Bottom