• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Giulietta 1.4 multiair

Xxxkubek

Uczestnik
Punktów
10
Siemka, koło zmieniłem, auto odpala od strzała, ale kiedy chodzi na wolnych obrotach wyrzuca błąd ustawienia rozrządu p0016-67, rozrząd jeszcze raz zrzuciłem sprawdziłem klin- jest ok, blokady weszły ok... Brakuje mi już chęci i czasu na to auto, ktoś podrzuci pomysł...

Xxxkubek

Uczestnik
Punktów
10
Robiłem adaptacje wszystkie jakie znalazłem, nic to nie zmieniło, odpalę chodzi 5sekind i wyrzuca błąd, błąd nie wyskoczy jeśli przytrzymam minimalnie wyższe obroty od jałowych

Drugi2

SuperMechanior
Porady
5
Punktów
1546
odpalę chodzi 5sekind i wyrzuca błąd, błąd nie wyskoczy jeśli przytrzymam minimalnie wyższe obroty od jałowych

no to może coś nie tak z ciśnieniem lub ilością oleju dostarczanego do głowicy

Kryspol

Nowy
Punktów
1
Miasto
Płock
Spróbuj zrobić adaptację koła jak w Punto 1.4. Nie pamiętam dokładnie jak to się robiło, ale chyba obroty na 3500, puszczasz pedał, chwilę na wolnych i znowu obroty. Chyba 3razy tak, ale dla upewnienia znajdź instrukcję w necie.

Drugi2

SuperMechanior
Porady
5
Punktów
1546
okazało się że moja blokada wałka miała przesunięcie +- pół zęba

Zdradź jakiej firmy ta blokada, żeby później inni nie wpakowali się na taką minę.

I fajnie, że Ci się udało dojść co jest nie tak.
A jeszcze fajniej, że napisałeś na forum był problem. Za to masz plusa ode mnie.

Xxxkubek

Uczestnik
Punktów
10
Zdradź jakiej firmy ta blokada, żeby później inni nie wpakowali się na taką minę.

I fajnie, że Ci się udało dojść co jest nie tak.
A jeszcze fajniej, że napisałeś na forum był problem. Za to masz plusa ode mnie.
Falcon, ale nie bralbym tego za bardzo do siebie, mam kilka innych blokad z tej firmy i problemu nie miałem, to pierwszy taki przypadek przerobiłem delikatnie oczka, ustawiłem względem blokad znajomego i już są uzyteczne

Do góry Bottom