• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Golf 1,6 FSI BAD wymiana wtryskiwacza benzyny

MsFuzja

Początkujący
Punktów
0
Witam.Mam problem z moim golfikiem mianowicie wypada zapłon na trzecim cylindrze.Swiece zapłonowe zmieniałem cewkę też.Ciśnienie sprężania zostało sprawdzone i jest równe na wszystkich cylindrach.Został mi do sprawdzenia wtryskiwacz benzyny.Czy ktoś może podzielić się wiedza i doświadczeniem jak do tego się zabrać i czy potrzebny jest specjalistyczny sprzęt.Dziekuje i pozdrawiam.

A

autozibi

Jeżeli byś chciał robić to według procedur VW - na to musisz mieć taki ściągacz . A znając życie musisz sobie radzić bez niego .
Zamień na razie wtryski pomiędzy cylindrami . Zobaczysz co z tego wyjdzie .

upload_2015-5-6_21-17-31.png

MsFuzja

Początkujący
Punktów
0
Dzieki za info.Z tego co widzę jest to sciągacz do wtryskiwaczy.Nie bedzie prroblemu bez niego?Ile czasu może zająć taka robota mniej więcej.

nickel

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
667
Miasto
WLKP
ja robiłem tfsi to kolektor do zdjecia i taka jest jeszcze nadstawka do odkrecenia co przyciska wtryski i jest w niej zmienna geometria dolotu.Roboty od cholery jest.

nickel

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
667
Miasto
WLKP
tak ,jak składasz podstawke ze zmienną geometria kolektora to na otwartych klapkach bo sie na zamknietych przytną.

MsFuzja

Początkujący
Punktów
0
Dzięki nickel.A z wyjęciem wtryskiwaczy nie będzie problemów?Nie jestem mechanikem samochodowym i ile czsu może z tym zejść plus minus np.8 godzin?czy więcej?

Własnie co do klapek poprzedni własciciel twierdzi że wtrysk był wymieniany i po wymianie jest problem z ich pracą czasami się chyba zacinają bo swieci się check z błędem długości kolektora.

Ostatnia edycja:

MsFuzja

Początkujący
Punktów
0
Witam ponownie.Wtrysk wymieniony jest ok. ale mam problem dalej z długoscia kolektora ssącego.Ktoś jak robił to wczesniej zle poskładał i klapki były ugięte więc to wyprostowałem i złozylem na otwartych klapkach.Po odpaleniu znowu wyświetlił się komunikat o klapkach.Co może być tego powodem?Czy moze być uszkodzony zawór ustawienia klap i jak to sprawdzić?

nickel

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
667
Miasto
WLKP
tez tak złozyłem pierwszy raz ze przyciąłem je wiec podpowiadam potomnym zeby nie zrobic juz tego błedu.

MsFuzja

Początkujący
Punktów
0
Witam ponownie.Po przejechaniu 700 km od wymiany wtryskiwacza pojawił sie problem ze spalaniem stukowym słyszalne w samochodzie.Klapki kolektora pracują prawidłowo zaden z cylndrów nie ma wypadania zapłonu.Problem powstaje po przejechaniu około 5 km.I jeszcze jedna sprawa po dojsciu obrotów do 3000 tys auto traci moc nie przyspiesza tak jak po wymianie wtrysku.Prosze o pomoc.Pozdrawiam.

Do góry Bottom