• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Golf 3 1.8 75km 92r pali i gaśnie.

undefined693

Początkujący
Punktów
0
Witam. Wymieniłem ostatnio w moim golfie filtr paliwa,powietrza świece, cewke, kopulke i palec. Auto paliło na dotyk i chodziło tak jak nigdy przez jeden dzień - tyle co zdążyłem się przejechać po naprawie. Na drugi dzień sprawdzam i znów nie pali wgl.. Okazało się, że ulecial cienki kabelek od klemy (w załączniku foto). Olupilem ładnie kabelek i wkrecilem z powrotem do klemy. Iskra znów się pojawiła, ale tym razem odpala i zaraz gaśnie.. Podejrzewam, że to będzie jeszcze coś z układem paliwowym, tylko nie wiem co i jak sprawdzić, aby dojść do usterki. Wymieniłem także kostkę stacyjki, ale na starej są te same objawy. Nie mam immobilisera. Za to mam podtlenek LPG :D tylko że brak LPG w zbiorniku, bo miał jechać do gazownika na wymianę. Tak to bym sprawdził czy na LPG zapali. Pomóżcie mi to reanimowac... Pozdrawiam

Załączniki

• 20160612_151300.jpg
    20160612_151300.jpg
    548,9 KB · Wyświetleń: 15

lukkiwlkp

Zweryfikowany Mechanik
Porady
2
Punktów
976
Miasto
PGS
to sprawdz wtrysk paliwa. Kiedys mialem tez golfa ktory robi tak jak twoj...odpiecie klemy pomoglo

undefined693

Początkujący
Punktów
0
Odpinałem kleme, paliwo dochodzi do monowtrysku, Iskra jest.
Dziś podpial znajomy golfa pod kompa i wyskoczył błąd czujnika halla (brak komunikacji) i nie da się skasować tego błędu. Jakie są objawy uszkodzonego czujnika halla? Czytałem też, że ten błąd zawsze wyskakuje na wyłączonym silniku i teraz nie wiem co mam zrobić..

undefined693

Początkujący
Punktów
0
To wszystko łącznie z wtyczka jest zalane paliwem.

Załączniki

• 20160616_165413.jpg
    20160616_165413.jpg
    614,6 KB · Wyświetleń: 7
  • 20160616_165413.jpg
    20160616_165413.jpg
    614,6 KB · Wyświetleń: 7

WOODOO

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
3075
Odpinałem kleme, paliwo dochodzi do monowtrysku, Iskra jest.
Dziś podpial znajomy golfa pod kompa i wyskoczył błąd czujnika halla (brak komunikacji) i nie da się skasować tego błędu. Jakie są objawy uszkodzonego czujnika halla? Czytałem też, że ten błąd zawsze wyskakuje na wyłączonym silniku i teraz nie wiem co mam zrobić..

:wideyed:O... kolega z tych co sobie kupił kabel na allegro i myślał, że sam będzie mu naprawiał samochody:p Kłania się podstawowa wiedza z budowy auta, a jak się jej nie ma to się auto oddaje do mechanika:D

undefined693

Początkujący
Punktów
0
Może byś coś doradzil.. Pewnie sam nic nie wiesz to nabijasz mi temat daremnymi postami i tylko umiesz napisać żeby oddać auto mechanikowi.. A ja zamierzam się czegoś nauczyć.. Mam złoma to mogę sobie przy nim grzebać, żeby się czegoś nauczyć.. Człowiek się uczy na błędach kolego

A poza tym żeby zdobyć ta wiedzę to trzeba praktykować, samo nic nie przyjdzie

eltechsam

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
1337
Miasto
Wysoka
To wszystko łącznie z wtyczka jest zalane paliwem.
Może być jakaś nieszczelność w układzie paliwowym w rejonie monowtrysku. Rozebrać i sprawdzić.
Jak czujnik Halla nie działa to paliwa wtryskiwacz nie podaje, rozrusznik kręci i tyle. Pompa w zbiorniku włącza się na dwie sekundy i się zatrzymuje. Stąd ciśnienie masz w przewodach paliwowych, a skąd cieknie- trzeba sprawdzić.
Testuj...

undefined693

Początkujący
Punktów
0
Mówisz, że może nie podawać paliwa wtryskiwacz.. Ale gdyby był uszkodzony to była by Iskra? A może nie odpalać przez uszkodzony czujnik oleju? Dodam, że przed awaria auto na benzynie czasem przerywalo i przygasalo na wolnych obrotach

WOODOO

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
3075
Może byś coś doradzil.. Pewnie sam nic nie wiesz to nabijasz mi temat daremnymi postami i tylko umiesz napisać żeby oddać auto mechanikowi.. A ja zamierzam się czegoś nauczyć.. Mam złoma to mogę sobie przy nim grzebać, żeby się czegoś nauczyć.. Człowiek się uczy na błędach kolego

A poza tym żeby zdobyć ta wiedzę to trzeba praktykować, samo nic nie przyjdzie

Przecież ci doradziłem:D
Jak będziesz miał dziurę w zębie i cię będzie bolał to też nie pójdziesz do stomatologa tylko sam sobie zrobisz, no bo przecież i tak jest złomem i sam możesz sobie przy nim pogrzebać i się czegoś nauczyć no nie? :confused:

A może nie odpalać przez uszkodzony czujnik oleju?
:eek::wideyed: Nie no teraz to mię rozłożył!!!

WOODOO

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
3075
Wiesz, albo czyta a nie rozumie albo nie czyta a rozumuje...:p
Chyba to drugie. Nie bronię nikomu grzebać przy swoim aucie to jego sprawa. Sądzę tylko że warto było by się trochę dowiedzieć o materii za którą się bierze.
Kolega chyba oczekuje czegoś takiego: 1252516102_by_leklerk_600.jpg

Do góry Bottom