• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

golf V 1.9 tdi koło dwu masowe

MarekLeon

SuperMechanior
Punktów
0
Miasto
Biłgoraj
Witam auto jak wyżej golf 1.9 tdi 105 Koni. problem polega na tym iż podczas wymiany koła dwu masowego okazało się że stare koło było nie dokręcone i wydarło przylgnie na wale korbowym. Mam pytanie czy ktoś miał podobny problem i czy jest jakaś opcja bez wyciągania wału. w załączniku zdjęcie wału.

Załączniki

• IMG_20220504_190846.jpg
    IMG_20220504_190846.jpg
    1,1 MB · Wyświetleń: 46

WOODOO

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
3075
Odpal silnik i przetocz...:D

Drugi2

SuperMechanior
Porady
5
Punktów
1661
Odpal silnik i przetocz...:D
proszę, nie... bo ktoś naprawdę tak zrobi: odpali i mu łapy przy samej dupie up****doli
albo będzie jak na sławnym filmie z tokarką co chłopa wkręciło na amen.

WOODOO

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
3075
proszę, nie... bo ktoś naprawdę tak zrobi: odpali i mu łapy przy samej dupie up****doli
Nawet ja pisząc ten tekst nie zakładałem, że ktoś może być aż takim idiotą aby to wziąć na serio...:D
Choć wszystko jest możliwe i moje założenia mogą być mylne...:D

Drugi2

SuperMechanior
Porady
5
Punktów
1661
Nawet ja pisząc ten tekst nie zakładałem, że ktoś może być aż takim idiotą aby to wziąć na serio...:D

mogą? uwierz, że są...

gdy jeszcze chodziłem do zawodówki mieliśmy klienta co przy okazji naprawy czegoś tam i podniesionej maski sprawdziłł napięcie paska klinowego. tak nagle wsadził łapę. na pracującym silniku. wytarło mu kciuka do kości. zdziwiony był i nie za bardzo rozumiał. bo przecież w książce "sam naprawiam swój dyliżans" było napisane, że tak się sprawdza. i pasek ma się ugiąć 1,5cm

Regaciarz

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
383
kciuk się starł na 1,5cm? jak nie to za słabo napięty

Alpari

SuperMechanior
Punktów
159
Miasto
Dąbrowa Górnicza
alpari.auto.pl
Bo jak mawiał Arthur Hays Sulzberger „Trzeba mieć umysł otwarty, ale nie na tyle, żeby mózg wypadł”
Zapomniał tylko o jednej opcji. Czasem przy otwartym umyśle ktoś może mieć tam niezły przeciąg

Do góry Bottom