• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

GOLF V gaśnie przy większych obrotach

PatrykkB

Nowy
Punktów
0
Miasto
Będzin
Witam wszystkich jestem tutaj nowy i liczę na fachową poradę... mianowicie mam golfa V 1.9tdi 90km rok 2004 odpaliłem auto normalnie po przejechaniu kilku km dojechali do świateł zgasł o nie mogłem bo odpalić zacholowalem do mechanika po czym okazało się że padła pompa w baku. Po wymianie pompy auto zaczęło chodzić natomiast gdy wracałem do domu przy większym bucie i wejściu na obroty zgasł i jest problem z odpaleniem trzeba długo czekać. Golf został podpięty pod VAGA i nie wykrył żadnego błędu. Dziwne jest to że na obrotach wolnych może chodzić o chodzi tylko przy bucie gaśnie i jest problem ... pomocy koledzy może ktoś z was miał taki problem albo wie co to może być....

komar200

GWD
Punktów
1198
Miasto
grudziadz
Witam wszystkich jestem tutaj nowy i liczę na fachową poradę... mianowicie mam golfa V 1.9tdi 90km rok 2004 odpaliłem auto normalnie po przejechaniu kilku km dojechali do świateł zgasł o nie mogłem bo odpalić zacholowalem do mechanika po czym okazało się że padła pompa w baku. Po wymianie pompy auto zaczęło chodzić natomiast gdy wracałem do domu przy większym bucie i wejściu na obroty zgasł i jest problem z odpaleniem trzeba długo czekać. Golf został podpięty pod VAGA i nie wykrył żadnego błędu. Dziwne jest to że na obrotach wolnych może chodzić o chodzi tylko przy bucie gaśnie i jest problem ... pomocy koledzy może ktoś z was miał taki problem albo wie co to może być....
Zaprowadz auto do mechanika który wymieniał pompę.

WOODOO

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
3075
Witam wszystkich jestem tutaj nowy
Naprawdę ???:woot: nikt by tego nie zauważył...:rolleyes:
liczę na fachową poradę
Na fachową poradę to mogą liczyć tylko fachowcy....:D
zacholowalem do mechanika
Po wymianie pompy auto zaczęło chodzić natomiast gdy wracałem do domu przy większym bucie i wejściu na obroty zgasł
To rozumiem, że odebrałeś nie sprawne auto od mechanika i nie wiesz co teraz zrobić ???:bored:
Jechać na reklamację !!!:shifty:
Wiem, wiem tak by było idealnie tylko, że ten mechanik nie istnieje, a furę ,,naprawiałeś,, sobie pewnie ze ,,śwagrem,, tudzież innym ,,somsiadem,, posiłkując się zapewne jakimś VAGIEM z alledrogo, ale okazało się, że wasza wiedza jest o kant :mooning: potłuc i teraz jest :nailbiting:

Ondraszek

SuperMechanior
Porady
1
Punktów
201
Miasto
Nowy Sącz
Mialem w zyciu tylko jeden przypadek gdy 1.9 tdi na pompie mi zdechl a akurat to nie bylo moje auto,okropny mroz,zdechl 300 …m od domu,wiec bylem pewienze pompa zdechla,hol z powrotem do domu.Odkrecam wtrysk sloiczek,chechlam,zero ropy.Odkrecam spust w filtrze od dolu,nic.Mysle albo pompa albo zamarzniety ON,demontuje go z nadkola,ciezki jak jasna cholera,trzymanie w cieple,zero ropy dalej,no to go rozp...lem,brudu i szlamu bylo tak,jakbym napakowal prawie do pelna.Od jakiegos czasu coraz gorzej odpalal i tracil moc.Mialem jeszcze pewien przypadek strat mocy w T5,Zbiornik stracil odpowietrzenie.

PatrykkB

Nowy
Punktów
0
Miasto
Będzin
Zaprowadzilen do mechanika rozłożył ręce i oddał pieniądze a problem dalej został

Problem polega na tym że po wymianie pompy paliwa w baku zaczął normalnie chodzić ale teraz przy większych obrotach gaśnie i nie odpala dopiero po jakimś czasie dlatego też proszę o pomoc

Ostatnia edycja:

PatrykkB

Nowy
Punktów
0
Miasto
Będzin
Tak właśnie zrobię

Tyle że liczyłem na jakaś podpowiedź żeby kolejny mechanik nie.wciskal mi ciemnoty bo jak wiadomo totalnie się na tym nie znam

Ostatnia edycja:

PatrykkB

Nowy
Punktów
0
Miasto
Będzin
Witam wszystkich ponownie po kolejnej wizycie w renomowanym warsztacie Panowie po przejrzeniu o sprawdzeniu wszystkiego co możliwe stwierdzili że nie mają zielonego pojęcia dlaczego auto na wysokich obrotach gaśnie... kolejny raz rozłożone ręce dodam że nie był to byle jaki warsztat A jeden z lepszych A nawet najlepszych w mieście ludzie czy to magia czy ich nieudolność

Strawek

SuperMechanior
Punktów
30
Miasto
Wałcz
Śmiać mi się chce ale to raczej śmiech przez łzy, VAG - najpopularniejszy koncern w Polsce a kolejny już temat że mechanicy nie dają rady i nie ma gdzie tych aut naprawiać..był 1,8 turbo Golf IV teraz Golf V 1,9 tdi przypadek? nie sadze.
Magia to jest w bajkach, nieudolność mechaników? raczej tak, dobry profil fb + komplet kluczy i można serwisy olejowe robić, reszta odpada bo szkoda czasu zagłębiać się w temat.

Może poszukaj grupy tdi na fb albo dobrego specjalisty od Vaga.
Jak ktoś jeździł, zna problemy 1,9 tdi może miał kiedyś styczność. Myślę że jazda do tapeciarzy od wszystkich marek to bezsens w tym momencie.

Szumek72

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
712
Miasto
Poland Warsaw
a pompa to jaka tam włożona? filtr wymieniony czy ciągnie koks ze dna? Parametry życia to jakie ma? Ciśnienie paliwa? Myślisz naprawić auto przez forum? To zapraszam do mnie...tylko u mnie wizyta kosztuje 150 za godzinę i bez tekstów że na forum to to, to, tamto... bo wtedy 300 za godzinę.

sylwekdm

SuperMechanior
Punktów
263
Miasto
Dolnośląskie

david2291

SuperMechanior
Punktów
114
Paliwa mało pod obciążeniem i na tym się trzeba skupić.Jak nie naleje to nie pojedzie.
Pytanie co to za pompa była zamontowana i czy ma odpowiedni wydatek bo jak jakiś tani syf to różnie może być.
Ktoś się wogóle wysilil żeby to zweryfikować?

Do góry Bottom