• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Golf V nie można otworzyć drzwi kierowcy

lysy077

Początkujący
Punktów
0
Zacięty zamek Golf V
Zaciął się zamek w golfie V nie można otworzyć ani od środka ani od zewnątrz trochę brutalnie od środka udało się otworzyć drzwi zamek wymieniony na nowy po 3 zamknieciach znów to samo nie można otworzyć z zewnątrz i wewnątrz... ma ktoś na to jakiś patent jak delikatnie awaryjnie otworzyć drzwi i co po za zamkiem może być uszkodzone.. ?

WOODOO

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
3075
Weź ten zamek w łapę i obejrzyj dokładnie, to może wpadniesz dlaczego padł...choć pewnie nie...więc oddaj auto do mechanika i po sprawie :)

lysy077

Początkujący
Punktów
0
zamek slychac ze cyka ale nie mozna go otworzyć żadną klamka. Kluczyk nic nie daje.

WOODOO

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
3075
Che, che... pewnie budowa zamka to dla was czarna magia...:) a to przecież tylko kilka blaszanych zapadek i łączników i siłownik/i , oraz ,,słicze,,...:) może czas rozebrać sobie taki jeden i poświęcić trochę czasu na poznanie budowy i zasady działania ? :)
E... tylko po co ? lepiej dalej patrzeć w niego jak szpak w piz...ę...i nic nie kumać:)

Iredo

SuperMechanior
Punktów
72
Piszesz że zamek nowy, udało się kilka razy otworzyć i zamknąć. Przyjrzyj się wiązce na słupku.

lysy077

Początkujący
Punktów
0
jak jakims cudem otworze drzwi to zobcze tą wiązke.

Che, che... pewnie budowa zamka to dla was czarna magia...:) a to przecież tylko kilka blaszanych zapadek i łączników i siłownik/i , oraz ,,słicze,,...:) może czas rozebrać sobie taki jeden i poświęcić trochę czasu na poznanie budowy i zasady działania ? :)
E... tylko po co ? lepiej dalej patrzeć w niego jak szpak w piz...ę...i nic nie kumać:)
co wnosi Twoja wypowiedź ?

WOODOO

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
3075
co wnosi Twoja wypowiedź ?
Wnosi to, że nie masz pojęcia o pojęciu... jak zresztą 3/4 pacjentów tego forum...i tak już pozostanie, bo nieuctwo to wasz wspólny mianownik :)

Ostatnia edycja:

lysy077

Początkujący
Punktów
0
Chyba ten dział forum nie jest od luźnych aluzji na temat ludzi o których nie masz pojęcia. Widać rozumy wszystkie pozjadałeś... ;)
Drzwi otwarte usterka zlokalizowana, naprawione. Chyba by się to nie udało gdyby nie cenna pomoc pana WOODOO.
Pozdrawiam

WOODOO

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
3075
No i fajnie, że ci się udało...:) to teraz wypadało by opisać jak tego dokonałeś... aby w przyszłości tacy jak ty mieli już wszystko jak na tacy...:)
No chyba, że masz wyj...bane i też nie pomagasz innym...:)

lysy077

Początkujący
Punktów
0
Pewnie ze tak, mnie się udało otworzyć jak odychylilem boczek szyba w dół i dwoma długimi śrubokrętami mocno docislem
Zapadkę od otwierania wewnętrznego.

vwvzzz

SuperMechanior
Punktów
22
Miasto
Betonów
Żeby się następni ludzie szukający pomocy nie musieli męczyć czytając te kłótnie i wzajemne przysrywanie to na dokładkę dodam, że w przypadku zacięcia drzwi przednich turan golf V czy tam inna skoda można bezinwazyjnie to naprawić w większości przypadków, bo zanim zaczniesz rozrywać cokolwiek i tłuc w drzwi jak małpa to zdejmij przednie koło i nadkole, potem wyjmij gąbkę wygłuszenie i masz dostęp do wiązki drzwi, pod błotnikiem co prawda ale masz i możesz połączyć pęknięte kable, a to właśnie pęknięte kable swoim stykaniem i nie stykaniem najczęściej wykańczają zamek.

Mi osobiście trafił się cały nie działający elektrycznie i zaryglowany bok bo w przednich drzwiach na zagięciu pękł kabel odpowiedzialny za komunikację czegoś tam z czymś tam. W efekcie wywaliło się na pysk oświetlenie kabiny, szyby i alarm i pilot zamka bo łajza cały czas widziała drzwi otwarte.
Dodatkowo w czasie jazdy gong w liczniku cały czas darł ryja i świecił komunikatem o otwarciu drzwi ;D

A cały pierd*lnik z powodu dwóch pękniętych kabelków.

Iredo

SuperMechanior
Punktów
72
I to się nazywa rzetelna odpowiedź i pomoc na przyszłość. Dziękuję za lekcje. Może na przyszłość się przyda.

Punktów
1
Żeby się następni ludzie szukający pomocy nie musieli męczyć czytając te kłótnie i wzajemne przysrywanie to na dokładkę dodam, że w przypadku zacięcia drzwi przednich turan golf V czy tam inna skoda można bezinwazyjnie to naprawić w większości przypadków, bo zanim zaczniesz rozrywać cokolwiek i tłuc w drzwi jak małpa to zdejmij przednie koło i nadkole, potem wyjmij gąbkę wygłuszenie i masz dostęp do wiązki drzwi, pod błotnikiem co prawda ale masz i możesz połączyć pęknięte kable, a to właśnie pęknięte kable swoim stykaniem i nie stykaniem najczęściej wykańczają zamek.

Mi osobiście trafił się cały nie działający elektrycznie i zaryglowany bok bo w przednich drzwiach na zagięciu pękł kabel odpowiedzialny za komunikację czegoś tam z czymś tam. W efekcie wywaliło się na pysk oświetlenie kabiny, szyby i alarm i pilot zamka bo łajza cały czas widziała drzwi otwarte.
Dodatkowo w czasie jazdy gong w liczniku cały czas darł ryja i świecił komunikatem o otwarciu drzwi ;D

Witam .Walczę z tym zamkiem ,ale nie chcę dewastować auta.
Ponoć wiązka drzwi przednich ma wtyczkę w tej gumowej harmonijce ,a drugą w słupku przednim .Czy to aby prawda?
W golfie synowej rygiel zamka centralnego (ten latający czerwony plastyk) odblokowuje pilotem czy śrubokrętem (wyjąłem wkład zamka) .Zamek niestety dalej nie daje się otworzyć (pewno ten drugi silnik w zamku nie przesuwa drugiej blokady ).Czytałem gdzieś o siłowym sposobie odblokowania poprzez rozpieprzenie zamka mocnym udarowym wkrętakiem przez szparę po odchyleniu boczku z góry .Co wy na takie sposoby? Czy aby na pewno rygiel zamka puści ? Czytałem też o dociśnięciu na siłę długim śrubokrętem dźwigni od wewnętrznego otwierania zamka i rzekomo zamek puścił. Proszę o konkretne rady ,bo mnie cholera bierze ,gdy pomyślę o tej niemieckiej myśli technicznej typu zamek z podwójną blokadą !!!!

WOODOO

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
3075
Użyj techniki przyczajonego tygrysa i ukrytego smoka z karate...:D

Punktów
1
Robię to od dobrego tygodnia :) Gdybym dostał poszycie w kolorze auta ,już dawno w ruch poszłaby szlifierka kątowa . A poważnie co radzicie??

Punktów
1

Kolego nie wprowadzaj ludzi w błąd !!! Po zdjęciu przedniego nadkola w golfie 5 natkniesz się na element błotnika ,który jest zespolony za pomocą zgrzewarki. Do żadnej wiązki się nikt tam nie dostanie!!!! Dzięki za ćwiczebne ściąganie koła i nadkola.

Zamek mogłem wymienić tylko w jeden sposób: boczek drzwi z góry odchylony , długi wąski przecinak i młotek 5kg. Rozpierducha ,zamek na strzępy , dłubanka przy zapadkach i rygiel puścił -drzwi otwarte. Oczywiście wcześnie j kupiłem nowy zamek i go rozebrałem aby sprawdzić jak o otworzyć . Zamontowany działa sprawnie ( wiązka była ok )tylko zamek się zablokował sam w sobie na amem . Pozdrawiam biedaków ,których spotka taka zabawa z drzwiami i szczerze współczuję :)

Do góry Bottom