• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Golf VI 1.6 TDI 105KM Wtryskiwacze

H8ME

Początkujący
Punktów
1
Witam, w moim golfie VI z 2010r. 1.6 tdi 105KM wykonałem test wtryskiwaczy metodą na przelew.
Załączam foto z menzurkami po zakończeniu testu. Podczas testu przez pierwszą minutę silnik pracował na biegu jałowym - paliwo nie zdążyło dotrzeć do menzurek, więc zwiększyłem obroty do 2500obr/min i utrzymywałem je przez 2 minuty. Trzy wtryskiwacze przelewają identycznie, menzurka zapełniona do piątki na skali, a jeden wtryskiwacz zapełnił menzurkę do 6 na skali. Czy tak też jest dobrze? wiem, że jeśli któryś wtryskiwacz przelewa o wiele więcej to wtedy do wymiany a tutaj właśnie sam nie wiem. Mam taki mały dylemacik, że silnik czasami tak delikatnie ciężej mi odpali, potrafi czasem czy to na zimnym czy na ciepłym "przyfalować" na obrotach, noi jak go odpalę w garażu i chwilę pochodzi to spaliny strasznie śmierdzą, gryzą w gardło, szczypią w oczy, aż mi łzawią. Dlatego wykonałem ten test wtryskiwaczy, podejrzewam też filtr DPF, chciałem sb wpiąć kompa no ale... akurat popsuła mi się ładowarka od lapka i dopiero w poniedzieli dam radę go wpiąć.

tutaj foto menzurek

Załączniki

• test.jpg
    test.jpg
    225,7 KB · Wyświetleń: 28

blayders

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
564
Miasto
Podkarpacie
Silnik musi pracować na wolnych obrotach by test był miarodajny .

XMARIO

SuperMechanior
Punktów
6805
Miasto
Mazowieckie
z tymi testami na przelewy to jest jakaś ogólnopolska akcja czy testery na alledro staniały czy o co chodzi?

WOODOO

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
3075
Promocja była, to kupujo i robio...:) Taka nowa moda...jak nie zrobisz to jesteś lamus i frajer...:)
A, że nie bardzo wiedzo co robio...to inna historia...:)

maciek.k-k

SuperMechanior
Punktów
621
Miasto
OPOLSKIE
Tylko na 5 i 6 jest totalna lipa pewnie przy próbie musisz podnieść obroty do 3 tys.

Do góry Bottom