• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

wymiana dwumasy vw golf VI 1.6 TDI

rutek79

SuperMechanior
Punktów
4
Miasto
podkarpacie
Panowie. Mam na plac golf VI 1.6 tdi z przebiegiem 110 tyś km. Dziwnie sie troche zachowuje sprzęgło. Na pedale w niektórych miejscach czuć wibracje w niektórych szm łożyska. Niby nie szarpie ale tak jakoś dziwnie się zachowuje. Gośc twierdzi że przy pełnym aucie ludzi i załadowanym bagażniku szarpania przy rszaniu się pojawiają. Auto ma dokumentowany przebieg i troche mi sie w to nie chce wierzyć aby przy tak niskim przebiegu poszła 2 masa. Sprawa nr2. Czy jeśli okaże się że trzeba ją wymienić to do założenia sprzęgła potrzebny jest przyrząd do sprzegieł samonastawnych????

Lepper

SuperMechanior
Punktów
28
przy tym przebiegu jak najbardziej kolo w tym wozie moze byc do wymiany,ja wymienialem nawet z przebiegiem 80 tys.km i tez przebieg udokumetowany,na chwile obecna nie ma jeszcze do tego zamiennika na sztywe kolo,do montazu sprzegla niepotrzeba zadnego jakiego cudownego przyrzady do ustawiania sprzegla,niewiem kto Ci takich rzeczy naopowiadal ja nieuzywam nic takiego,mozesz dac kolo do regeneracji(jesli sie bedzie nadawac) firma w ktorej regeneruje kola to Dwumas Serwis,w tym golfie take sprzeglo to maks 3h roboty :p

Lepper

SuperMechanior
Punktów
28
to numer: 0785133114
Kozuchow czy jakos tak miejscowosc sie nazywa

rutek79

SuperMechanior
Punktów
4
Miasto
podkarpacie
No to kolego Lepper 3 godziny to wyjmowałem sprzęgło. Tak zapieczone i pordzewialy niektóre śruby ze masakra. Półoś lewa tak zardzewiala ze myślałem ze juz będę darł z całą kolumna ale jakoś poszło.

Do góry Bottom