• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Grzechotka. Jaka najlepsza?

TelmaQ

Nowy
Punktów
0
Witam serdecznie,
mój chłopak od jakiegoś czasu zajmuje się różnego rodzaju majsterkowaniem, grzebaniem przy autach itp. W związku ze zbliżającymi się jego urodzinami planuję kupić mu jakąś dobrą grzechotkę, ponieważ ostatnio dużo mówi o tym, że przydałby mu się tego typu sprzęt. Jak pewnie już się domyśliliście - jestem kobietą- a jak wiadomo, narzędzia i majsterkowanie rzadko bywa domeną kobiet :) W związku z tym rodzi się moja prośba do Was - Czy moglibyście polecić mi jakąś konkretną, solidną grzechotkę? Oraz podpowiedzieć, jaki rozmiar kupić? Czytałam już, że najczęściej używa się 1/2 oraz 1/4 , oraz jakie firmy produkujące narzędzia są "dobre", ale z tego co czytałam wynika, że różne narzędzia tej samej firmy są różnej jakości, a nie chciałabym wtopić się kupić bubla który szybko się zepsuje.
Z góry dzięki za odpowiedź i życzę miłego dnia!

ur3an

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
244
Miasto
Zdzieszowice
Witam.
Jeżeli chcesz dobra grzechotkę to polecam Hazeta, Stahlwille, Facoma, Gedore, Bahco tylko cena jest adekwatna do ich wytrzymałości. I posiadaja gwarancje dożywtnią*. Z tańszych to Proxxon

Pietrek

SuperMechanior
Punktów
29
Miasto
Polska wschodnia
Tak, Facoma i Bahco faktycznie używaliśmy i są raczej niezniszczalne, jak przedmówca napisał.

qbaradom

SuperMechanior
Punktów
86
Miasto
Radom
Mam gedore , facom , stahlwille , carolus i to polecam.

TelmaQ

Nowy
Punktów
0
Dzięki wielkie za podpowiedź> Wybiorę prawdopodobnie którąś z firm z dożywotnią gwarancją :) A macie jakieś sugestie dotyczące rozmiaru?

ur3an

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
244
Miasto
Zdzieszowice
A to zależy bo do drobnych czynności to 1/4a juz do cięższej pracy to 1/2. Pośrodku tych czyli srednia to 3/8.

Tylko przed zakupem upewni sie że grzechotka obejmuje gwarancja.

P

PogotowieSamochodoweUK

A ja polecam taka do ktorej sa wklady zamienne;)

Masato

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Kalisz
Kup coś Facoma, najlepiej z przyciskiem zwalniającym nasadki. Dożywotnia gwarancja w wielu przypadkach jest tylko na papierku.
Jak nie chcesz wydawać 150-200 zł na grzechotkę to lepiej kup zestaw narzędzi.

koksiu621

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
273
Miasto
Kudowa-Zdrój
polecam tez yato jakośc bardzodobra i cena , dostalem yato kiedyś i do tej pory dziala

P

PogotowieSamochodoweUK

A ile z tych dozywotnich gwarancji obejmuje kola zambate i zapadki w grzechotce? Ile z nich jest respektowana? I na koniec ile z nich miesci sie w granicach ceny mozliwej do przelkniecia?

Badzmy szczerzy polska to kiepski rynek na zakupy, lepiej kupic na stronie producenta wysylkowo i z nim samym wysylkowo zalatwiac gwarancje;)

Piotr_mechanika

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Warszawa
SP Tools z pełną dożywotnią gwarancją. Coś pęknie, złamie się, zniszczy mechanizm, podjeżdżają i wymieniają całą grzechotkę. Bez ściemy

Piotr_mechanika

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Warszawa
Znajomy miał Facoma grzechotki. 3 razy przyjeżdżał handlowiec i wymieniał mu w ciągu pół roku. Przy 3 razie wziął przy handlowcu 10tkę zakręcił i złamał mechanizm. Powiedział że nigdy więcej Facoma.Plus kombinują z gwarancją i nie chcą wszystkiego wymieniać. Szkoda czasu na nerwy.

mintaka

SuperMechanior
Punktów
43
Miasto
Wejherowo
Znajomy miał Facoma grzechotki. 3 razy przyjeżdżał handlowiec i wymieniał mu w ciągu pół roku. Przy 3 razie wziął przy handlowcu 10tkę zakręcił i złamał mechanizm. Powiedział że nigdy więcej Facoma.Plus kombinują z gwarancją i nie chcą wszystkiego wymieniać. Szkoda czasu na nerwy.
Pewnie i tak było jak mówisz- ja uzywam jej na statku i tam jest poddana zajebistym przeciążeniom i nic się z nią nie dzieje, ale może miałem fart i trafiłem dobrą:)

Piotr_mechanika

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Warszawa
Pewnie, trzeba mieć farta z dobrą partią. Na statku to lepiej jak nic się nie popsuje bo do portu daleko zawsze. ;)

Do góry Bottom