• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Honda Accord brak reakcji na pedał gazu.

33diakon

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Siedlce
Witam. Posiadam Hondę Accord 2.0 147 kM automat z 1999 roku sekwencja ELPIGAZ .
Przy wyprzedzaniu dodaniu szybko gazu Hanka musi się zastanowić parę sekund i dopiero zaczyna wyrywać do przodu . Wymienione przewody świece regulowane zawory , regulowany gaz, wymieniona cewka
wymieniona sonda lambda ( trochę pomogło ) i nie zapala się chek . Czasem jak ma dobry dzień wszystko jest ok i jeździ normalnie cały dzień. Czyściłem przepustnicę i erg . Oczywiście filtry wymienione.
Proszę o pomoc , a może adres dobrego elektromechanika w okolicy Siedlec Białej Podlaskiej.
Trochę kasy poszło już a poprawa mała. W cb radiu słychać gwizdanie przy dodaniu gazu , jeżeli to pomoże w pomocy

33diakon

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Siedlce
Sonde założyłem uzywana w sumie na próbę, ale to już 3 z kolei i na każdej to samo. Czujnik spalania stukowego wymienialem w grudniu byla poprawa tylko ze to jakiś chinczyk ( mam jeszcze jeden nowy spróbuję może zmienić) Czujnik temperatury tez wymienilem w zimie. Drażni mnie to bardzo zwłaszcza ze jeżdżę 80 km w jedną stronę do pracy. I musze rozsadnie ciezarowki wyprzedzac. Umówiłem sie rano do gazownikow i odrazu diagnostyke zrobia. Napisze co zrobili i czy zaradzili. A jeżeli KAT to strumienica? I emulator?

Dodam jeszcze, ze zaczęła po paru sekundach przełączać na gaz, ale to nie ma chyba duzego wplywu?

Do góry Bottom