• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Honda civic nie pali !!!

olesia

Nowy
Punktów
0
Miasto
Gdansk
:sorry:Witam!Moja Honda nie pali gdy jest mokro(śnieg,deszcz,poranna rosa).Silnik kręci ale nie odpala.Czasmi udaje mi sie odpalić ale musze ja "gazowac" bo gaśnie jak sie nagrzeje (coś tam wyschnie)to jeździ bez problemu)Swieci słonko,wieje wiatr ona jeździ :wideyed:.Wymienilam już cewkę,aparat zapłonowy,świece żarowe,wiązkę kabli,kopułkę wraz z palcem,akumulator i nic.Wiem ze to stare auto ale tak wszystko działa bez problemu i wymieniam tylko te części które sie zużywają .Prosze pomóżcie !

brum brum

SuperMechanior
Punktów
151
Miasto
daleko
Jezeli tam siedza swiece zarowe, a nie zapłonowe to nie odpali... nie ma szans:). Tak na powaznie to najprosciej bedzie jesli sie udasz do mechanika, który to zdiagnozuje i naprawi usterke. Naprawdę chciałbym Ci pomóc ale bardzo ciezko naprawic auto przez tel lub forum....

olesia

Nowy
Punktów
0
Miasto
Gdansk
Jezeli tam siedza swiece zarowe, a nie zapłonowe to nie odpali... nie ma szans:). Tak na powaznie to najprosciej bedzie jesli sie udasz do mechanika, który to zdiagnozuje i naprawi usterke. Naprawdę chciałbym Ci pomóc ale bardzo ciezko naprawic auto przez tel lub forum....
Bylam już u paru mechaników,elektryków i wymieniłam to co napisałam wcześnie w poście,ale niestety nie ma rezultatu.Ale dzięki za poradę Myślałam,że znajdę tu kogoś kto ma duże doświadczenie z japoncami.To stare auto 96 rok,bardzo je lubie i wstydzę się jechać do serwisu hondy

pewnie chciala by pani na juz...?
Trzy lata tak jeżdżę na chybił trafi wiec mogę jeszcze chwilkę poczekać.

samspec13

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
646
Miasto
europolonia
Bylam już u paru mechaników,elektryków i wymieniłam to co napisałam wcześnie w poście,ale niestety nie ma rezultatu.Ale dzięki za poradę Myślałam,że znajdę tu kogoś kto ma duże doświadczenie z japoncami.To stare auto 96 rok,bardzo je lubie i wstydzę się jechać do serwisu hondy

Trzy lata tak jeżdżę na chybił trafi wiec mogę jeszcze chwilkę poczekać.
SAMODIAGNOSTYKA KODY USTEREK dłuuugie
Proszę bardzo przy pomocy neta może pani zdiagnozować sama kody błyskowe, bo nam podałaś młoda damo zbyt mało o swojej karocy.

honda kody błyskowe - Szukaj w Google
https://www.google.pl/search?client...k1j0i13i30k1.sgzpNIqUWDU#imgrc=HFTNcEZhZ-nxrM:

Do góry Bottom