• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Honda Civic VII 1.7 CTDI, huczenie.

Astreger

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Chełm
Witam.

Wczoraj po nocnym postoju moja Honda zaczęła wydawać dziwne dźwięki przy obrotach od 1.5 - 2.5 tys. obrotów, powyżej tych wartości wszystko jest w porządku. Jeśli dodam gazu powyżej 3 tys. obrotów to dźwięk przestaje być słyszalny, dopiero podczas spadania z obrotów przy 2 tys. znowu przez ułamek sekundy słychać ten dźwięk. Brzmi to mniej więcej tak, jakby słoniowi ktoś nadepnął na trąbę. ;) Dźwięk jest słyszalny tylko wewnątrz pojazdu, na zewnątrz pod maską niczego nie słychać. Auto ma moc, nie kopci. Czy ktoś może ma pomysł co mógłbym sprawdzić w celu weryfikacji? Mój mechanik będzie wolny dopiero po Niedzieli, a ja się boję jeździć autem, ponieważ nie wiem czy jazda niczego nie zepsuje. Poniżej wstawię link do filmiku. Dodam, że to ja dodaję gazu w celu przedstawienia Wam odgłosów.

Pozdrawiam

toomii76

toomi
Punktów
6886
Miasto
turek
www.takniewiele.pl
łoo, kóńczy sie motór, jak wjyncy go nimożno wkryncić na łobroty.
pewno trza podjechać do kogóś kto łosłucho dokładnie, bo na tym ruchumym obrazie nimożno dojść co to.
jazda na warsztat, bo zaraz tu zawita kolega maciej ze swoją kulą albo koń z zamyśloną miną ;)

Paprociak

Początkujący
Punktów
1
Miasto
Kraków
łoo, kóńczy sie motór, jak wjyncy go nimożno wkryncić na łobroty.
pewno trza podjechać do kogóś kto łosłucho dokładnie, bo na tym ruchumym obrazie nimożno dojść co to.
jazda na warsztat, bo zaraz tu zawita kolega maciej ze swoją kulą albo koń z zamyśloną miną

Robisz z siebie większego idiote niż jesteś . Nie wypowiafaj sie.

Witam.

Wczoraj po nocnym postoju moja Honda zaczęła wydawać dziwne dźwięki przy obrotach od 1.5 - 2.5 tys. obrotów, powyżej tych wartości wszystko jest w porządku. Jeśli dodam gazu powyżej 3 tys. obrotów to dźwięk przestaje być słyszalny, dopiero podczas spadania z obrotów przy 2 tys. znowu przez ułamek sekundy słychać ten dźwięk. Brzmi to mniej więcej tak, jakby słoniowi ktoś nadepnął na trąbę. ;) Dźwięk jest słyszalny tylko wewnątrz pojazdu, na zewnątrz pod maską niczego nie słychać. Auto ma moc, nie kopci. Czy ktoś może ma pomysł co mógłbym sprawdzić w celu weryfikacji? Mój mechanik będzie wolny dopiero po Niedzieli, a ja się boję jeździć autem, ponieważ nie wiem czy jazda niczego nie zepsuje. Poniżej wstawię link do filmiku. Dodam, że to ja dodaję gazu w celu przedstawienia Wam odgłosów.

Pozdrawiam

Diagnostyka komputerowa pomoże. I coś z tym bedzie dalo sie zrobić ale nie przez yt. Tylko podjedz diagnostyka przedewszystkim i zauwaz ze nie wszyscy znaja sie tu na mechanice . Skąd jesteś?

Do góry Bottom