• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Honda civic VII pb w oleju

Galo16

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Wrocław
witam posiadam Hondę civic VII 1,6 ben ostatnio zauważyłem taki problem ze mam rzadki olej i śmierdzi wahą, wydaje mi sie ze auto trochę rzuca po gwałtowniejszym dodaniu gazu. Podejrzewam ze to lejący wtrysk ale wyczytałem ze to bardzo rzadki przypadek. Wiem ze w tych silnikach trzeba regulować zawory możliwe sa takie objawy przez to ze nie sa wyregulowane bo auto pracuje normalnie. Miał ktoś taki przypadek ?

Galo16

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Wrocław
To normalne ze trochę podjeżdża benzyna? Co by nie było olej klasyfikuje sie do wymiany jest rozcieńczony i jest go ewidentnie za dużo

Galo16

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Wrocław
No a teraz dziwna sprawa poszedłem wąchać bagnet i waha praktycznie nie wyczuwalna najgorsze ze robiłem z sobie głupka bo dziewczyna paniki narobiła szwagier przyszedł i nie było nic czuć, a ewidentnie było czuć wahe

sevooo

SuperMechanior
Punktów
50
Miasto
Bristol
Jeżeli by ciekł to ttlko przy zgaszonym silniku przez wtryski gdzie zalewał by cylindry a potem spływał do oleju tak sie dzieje z reguły w motocyklach ale one sa na gaźniku i mają bak powyżej silnika.

Galo16

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Wrocław
po całej nocy poziom oleju jest ponad maxa ok 1cm olej rzadki ze kapie z bagnetu. Próbuje mi wmowic ze jest ok ze niby auto stoi krzywo a sprawdzałem ten olej w kilku miejscach zawsze ponad stan dodam ze to nowe auto żona pojechała z nim je kupić i twierdził przy zakupie stan był okej wiec albo wali w kulki i nie chce sie przyznać do błędu bo teraz jest go za dużo albo coś go rozrzedzilo

sevooo

SuperMechanior
Punktów
50
Miasto
Bristol
Chyba ze ktoś wlał flasha do płukania silnika przed sprzedarza i zapomniał wymienić. Sugestia wymienić olej i pojeździc wtedy bedzie można coś wywnioskować

Galo16

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Wrocław
Szwagier to taki internetowy znawca strasznie irytujący typ. Mając go w dupie podstawilem honde do siebie na warsztat, uczę sie na mechanika wiec sie nie wymądrzam ale mój szefu uznał ze ten olej był poprostu stary przepalony i przez jazdę na krótkich trasach mogło sie tam dostać trochę wahy no i było go za dużo. Ale według szwagra z olejem było wszystko okej śmiało można było jeździć, stan był okej tylko auto stało krzywo. Skończony kretyn;) dzięki za pomoc chłopaki ;D

brum brum

SuperMechanior
Punktów
151
Miasto
daleko
Szkolenie nie przeszkadza w piciu ani tym bardziej zabawach z koleżankami:D, jedno nie wyklucza drugiego, wiec nie zawsze to kłamstwo, a połączenie przyjemnego z pozytecznym.

Do góry Bottom