• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Honda Hr-v USA 2016 all key lost

kruki1

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Nowy Sącz
Panowie może Wy mi coś poradzicie.
Mam klienta, który sprowadził Honde Hrv 2016 z USA z systemem keyless. Niestety jak to często bywa podczas transportu do Polski 'zgubiły" sie kluczyki.
Sprowadziłem klucze z Usa (zdjęcie poniżej) i chciałem je zakodować . Niestety nie włącza sie zapłon po nacisnieciu przyciska start/stop. Programator najpierw prosi o wcisniecie 2x przycisku,jeżeli sie nie włączą kontrolki to prosi o długie wcisniecie przycisku. Niestety dalej sie nic nie dzieje i wyskakuje komunikat, że programator sie nie połączył . Urządzenie Obdstar X300 pro3. Wrzucam filmik żeby zobrazowac co się dzieje. Poniżej przesyłam schemat skrzynki bezpieczników z wewnatrz pojazdu. Mam zamiar dać prąd z zewnątrz by pobudzić samochód. Czy możecie mi podpowiedzieć w które miejsce?
https://photos.app.goo.gl/1SNUhD8tPJTKJYYw5 - Film

s-l1600.jpg bezpieczniki.jpg

blayders

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
610
Miasto
Podkarpacie
Duża część samochodu jest wzbudzana po magistrali can . Tylko akcesoria - radio itp. są po tzw. stacyjce . Może być taka sytuacja ze twój programator potrzebuje chociaż jednego działającego klucza by do programować następny .

kruki1

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Nowy Sącz
Nie napewno nie. Ten programator programuje wiele modeli samochodow gdzie zgubiono wszystkie klucze. W tym prawie wszystkie hondy lacznie z hrv

pawcar

SuperMechanior
Punktów
957
Miasto
Manchester
Pytanie czy działa. Bo to ze jest w spisie ... nie znaczy ze jest w stanie to dograc.

Tak to bywa z tymi zabawkami.

blayders

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
610
Miasto
Podkarpacie
Niestety w opisie twojego sprzętu zapomnieli dodać ze nie radzi sobie z systemami keyless , hands free itd. gdzie sprzęt do programowania sam musi wymusić włączenie zapłonu , ponieważ nie ma fizycznej stacyjki tylko moduł emulujący stacyjkę . Jak twój kabelek nie kosztował powyżej 20 tysi to raczej na pewno tego nie zrobi , chyba ze podasz emulatorem can cyfrowy sygnał wzbudzający moduły .

Ostatnia edycja:
Do góry Bottom