• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Honda Prelude 2,0 <F20Z1> 1998r

kudi mechanior

Uczestnik
Punktów
0
Witam
Mam problem z hondą otóż gdy się silnik nagrzeje chodzi na niskich obrotach a jak mu sie doda trochę gazu i puści to silnik gaśnie i nie wiem teraz czy to może być przez moduł zapłonowy czy może coś z silniczkiem krokowym lub z przepustnicą wyregulowałem tez zawory bo wcześniej stukały ale niestety po wyregulowaniu i dodaniu gazu słychać dalej stuki a na niskich obrotach tego nie słychać proszę o pomoc pozdrawiam

dusza

SuperMechanior
Punktów
34
jakie luzy ustawione jak dobrze pamiętam w prelude są0,25-0,30 do kopułki zerknij czy nie zarosło syfem ciśnienie paliwa też do sprawdzenia;)

dusza

SuperMechanior
Punktów
34
Gdzieś się nam kolega zawieruszył zarobiony chyba jest:rolleyes::cool:

kudi mechanior

Uczestnik
Punktów
0
No hehe Meczę się dalej z tą Hondą zawory są ustawione podciśnienie jest ok przepustnica też jak się rozgrzał silnik to zgasł wentylatory się włączyły i zgasł i teraz nie chce odpalić w ogóle a tak to odpalał tylko trzeba było trzymać go na gazie może to być przyczyna czujnika wału korbowego??

Złota Rączka

Początkujący
Punktów
0
Kolego u mnie w accordzie V f18a3 miałem taka sytuację po przygazowaniu obroty potrafiły tak spaść że prawie gasł w czasie jazdy to samo pomogło czyszczenie przepustnicy i rest kompa mała rundka i jak ręką odjął. Nie wiem czy czyściłeś przepustnice czy tylko zerknołeś ale u mnie tego syfu było naprawdę bardzo mało. Może cewka się kończy i pod wpływem temp coś świruje? Pzdr

dusza

SuperMechanior
Punktów
34
popieram ciśnienie paliwa do spr przy okazji wykręć świece zobacz iskrę;)

kudi mechanior

Uczestnik
Punktów
0
Problem rozwiązany Udało mi się podłączyć kompa do niego ale wszystko pokazywało że jest ok za każdym razem jak się odpalało silnik to słychać było tak jak by to były zawory wyszło na to ze jednak nie zawory tylko popychacze i na rozgrzanym silniku traci kompresje i gaśnie co najlepsze powiedziałem tym klientowi to stwierdził żebym kupił silnik i mu go wymienił więc czeka mnie kupę roboty silnik za 800 zł kompletny

sulej013

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
250
Miasto
Xxx
Oj maruda... Gdybys wyremontowal silnik mogl bys dlugo juz klienta nie zobaczyc kupujac w necie albo na szrocie drugi mozesz cicho liczyc na to ze niedługo pojawi sie z 3 silnikem a wtedy kolejne kilka stowek wpadnie :) nie życzę nikomu zle ale kupowanie czegos w ciemno to na wpół wywalanie kasy w bloto bo albo sie uda albo sie nie uda...

Do góry Bottom