• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

HUNTER RFE 00E vs Hofmann, model GEODYNA 9000p

dawmac

Nowy
Punktów
0
Witam
Aktualnie palnuje zakup nowej wywazarki. Mam aktualnie polroczna Uni-trol ProLite T2252MSC ale raz na jakis czas mamy sytuacje ze sa drgania podczas jazdy i bardzo trudno stwierdzic czy wina jest po stronie felg czy opon i czy jest mozliwosc po przez bardziej dokladne wywazenie usunac ta wade. Zalezy mi na bardzo dobrej wywazarce aby miec podstawe np w przypadku gdy klient przyjezdza ze swoimi oponami, odnas kupuje felgi, montujemy i mamy informacje podczas wywazania ze opona ma wade to informujemy klienta i sprawa jasna a nie montujemy a pozniej klopot. Mielismy juz kilka reklamacji na bardzo drogie opony runflaty w 21" gdzie klient nas obarczal wina a okazalo sie ze to opony nowe ktore klient dostarczyl byly wadliwe. Podobnie w sytuacji gdy od nas sa felgi i opony, zmontowane cale kola wysylamy na palecie 500km od nas i klient dzowni ze sa drgania. Odebranie takiego kompletu kol, rekalmowanie opon itd to czas i nerwy i koszty. Felgi mamy mozliwosc sprawdzic bardzo doklanie przed montazem opon ale opony przy aktualnych maszynach nie jestesmy w stanie sprawdzic. Mysle nad HUNTER RFE 00E lub Hofmann, model GEODYNA 9000p. Moze macie jeszcze jakies propozycje ? Ktora wybrac aby miec spokoj i zadowolonych wszystkich klientow :)

Psikuta1994

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
385
Ja mam takie 2 szt hunterów , okazały się najlepszymi maszynami w okolicy , testowaliśmy różne w różnych warsztatach , i Hunter wyważał i dopasowywał najlepiej ze wszystkich, już 5 lat jeden a 4 lata drugi i dziennie kilka aut a w sezonie dzień w dzień po kilkanaście obrabiają i nic się nie dzieje.

Do góry Bottom