• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Hyundai i20 I 1.4 crdi

Dariel

Nowy
Punktów
0
Miasto
Warszawa
Cześć, mam hyundaia i20 I z 2010 roku silnik 1.4 diesel. Zacząłem mieć problem z silnikiem, a mianowicie jak jadę to nagle auto traci moc, ale jak tylko odpuszczę gaz i nacisnę ponownie to moc wraca. Pali normalnie, nie gaśnie, nie dymi, przy prędkościach autostradowych problem się nie pojawia, jedynie przy niższych prędkościach.

Wymieniony został przepływomierz ponieważ wywalał błędy, ale problem nie ustał. Macie pomysł co może być przyczyną?

johnny100

SuperMechanior
Punktów
40
Który problem nie ustał z wywalaniem błędów czy z mocą ? A tak w ogóle to wątpię by tu były wróżki, choć mogę sie mylić.

Dariel

Nowy
Punktów
0
Miasto
Warszawa
Z chwilową utratą mocy.
Nikt nikomu nie każe wróżyć, pytam jedynie czy ktoś ma pomysł co może być przyczyną, bazując na dotychczasowym doświadczeniu.

johnny100

SuperMechanior
Punktów
40
Każdy przypadek może być inny, i doświadczenie nie zawsze pomoże. W tym momencie coś sie dzieje. Albo spada ciśnienie na CR, albo ciśnienie doładowanie ,albo jeszcze co innego ,np otwiera sie EGR czy głupieje inny parametr. Doświadczony koleś weźmie wtedy tester i albo od razu wypatrzy podczas jazdy coś, albo zrobi sobie tzw logi. Tak to będzie wyglądało. Wróżbita wymieniacz powie że wymienimy to ,wymienimy tamto, a jak nie pomoże to jeszcze co innego. Można i tak ,jak klient wie i płaci. Kiedyś wkońcu traficie.

Misiakowski

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
227
Miasto
Gdansk
Jak były błędy przeplywki a po wymianie nadal są to może też oznaczać uszkodzone przewody, nieszczelność w dolocie zabrudzenia itd

Do góry Bottom