• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

i znowu słynny Focus z nową usterką...

gawontomek

SuperMechanior
Punktów
7
Miasto
już inne forum
Jadę sobie przed chwilą kobitę do roboty dostarczyć i sobie widzę dziwny objaw.
Stoję sobie spokojniutko na światłach, obroty mi falują ślicznie od 800 do 950 i nazad ale o tym już wiecie, no i tak się wsłuchuję w ten silnik i mam wrażenie że na wszystkie garnki to on nie rabota. Takie mam przeczucie jak by z zapłonu lekko wypadał, albo świeca któraś nie domagała i słyszę a raczej czuję takie lekkie szarpnięcia silnika - coś a'la jak by stracił iskrę na garnku i zaraz ją dostawał i tu włącza się coś czego nie kapuję. W tym że czasie gdy autko niby odzyskuje te iskrę i zaczyna pracować normalnie, leciuteńko rozjaśniają mi się zegary i podświetlenie licznika KM. Zacząłem się bardziej przyglądać i widzę że zaczyna brakować prądu i to nawet w podświetleniu pokręteł klimy i nawet na światłach mijania. Lekkie przygasanie i rozjaśnianie, ale płynne. Wujo alternatorek zdycha?

Nie miał chłop problemów to se babę wziął a później dokupił jeszcze Forda :)

eltechsam

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
1337
Miasto
Wysoka
Za chwilę Twój Focus zawarta 48ooo pln, prawie jak nówka sztuka.
Dzisiaj kupiłam szczeniaka Yorka za 20ooo pln.
No, w sumie zamieniłam za cztery kociaki po 5ooo pln...

gawontomek

SuperMechanior
Punktów
7
Miasto
już inne forum
Kupić Yorka za 20 koła to tak jak kupić Yaris za 20000zł i udawać że to samochód, he he
Ja mam owczarka niemieckiego za 300zł i daję sobie upitolić łapsko przy łokciu że to pies!!!!
Wygląda jak pies, cuchnie jak pies, szczeka i gryzie jak pies i nawet to kumate jak pies!
A York? Trzęsie się na widok byle kota jak Yaris na 3 garach??
:p:p:D

arni_poznań

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
3344
Miasto
PZ
Kupić Yorka za 20 koła to tak jak kupić Yaris za 20000zł i udawać że to samochód, he he
Ja mam owczarka niemieckiego za 300zł i daję sobie upitolić łapsko przy łokciu że to pies!!!!
Wygląda jak pies, cuchnie jak pies, szczeka i gryzie jak pies i nawet to kumate jak pies!
A York? Trzęsie się na widok byle kota jak Yaris na 3 garach??
:p:p:D
Prawda :) ja mam amstafa za darmo ooo

eltechsam

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
1337
Miasto
Wysoka
Aluzju nie ponjali...:D:p
Przy zamianie cena może być z kosmosu...
Jak mój pies za 20tys zamieniony za cztery kocięta po 5tys to tak jak za chwilę słynny Focus będzie wart 48tys ale przy zamianie za Cinquecento za równie bezsensowną cenę 48tys...:p
Bo gawontomek pisze, że cena jego Focusa rośnie błyskawicznie...:)

shrek

Moderator Car Audio
Zweryfikowany Mechanik
Punktów
1318
Miasto
Pyrlandia
koddoradia.blogspot.com
Szanowni Panowie Wy macie psy obronne do warsztatu, domu, a koleżanka do torebki...
Jestem ostatnio z młoda na zakupach ... wiadomo córcia tatusia musi czasem naciągnąć na coś'..
Oglądamy ,raczej młoda ogląda jakieś tam smarowidła i farby dla urody, a tu stoi obok kobieta
a że ja tam wole kobietę pooglądać niż kosmetyki to sobie laskę lustruje, a tu nagle z torebki łeb się wynurza i dawaj na mnie ujadać(no może z tym ujadać to przesadziłem bo on coś tak jakby katar miał)
czyli York obronny torebkowy
Ja rozumiem ,że musi kosztować bo nawet jak bym głodził swojego owczarka przez miesiąc do do torby turystycznej bydle nie wejdzie
a taki York proszę odkarmiony uczesany i na zakupy w torebce biega ;)

Aluzju nie ponjali...:D:p
Przy zamianie cena może być z kosmosu...
Jak mój pies za 20tys zamieniony za cztery kocięta po 5tys to tak jak za chwilę słynny Focus będzie wart 48tys ale przy zamianie za Cinquecento za równie bezsensowną cenę 48tys...:p
Bo gawontomek pisze, że cena jego Focusa rośnie błyskawicznie...:)

Dobra jeszcze jedna anegdota na poniedziałkowy poranek bo temperatura nie zachęca mnie dziś do pracy ...
cena pojazdu zdaje się być kwestią bardzo pozorną ...
Kolega dzwoni ... choć zobaczyć kupiłem auto.. patrze i nie mogę własnym oczom uwierzyć
Jaras pogięło Cię? na cholerę kupiłeś tego trupa ? Ile za to dałeś?
( Punto stan nadwozia = dziura z odrobiną farby ) a dałem 1200 i uśmiech od ucha do ucha..
nadal nie rozumiem o co chodzi
Patrz i podziwiaj... głośniki JBL subwoofer JBL wzmacniacz Yamaha i radyjko interaktywne z androidem nawigacją i GSM
wartość audio w fiacie około 4k ;) a reszta, reszta na złom za 300 ;)

Ostatnia edycja:

gawontomek

SuperMechanior
Punktów
7
Miasto
już inne forum
Musiała go brać ze sobą w torebkę bo się bidny bał zostać sam w domu i ze strachu przed przeciągiem mdlał :D
Poniedziałek? Dzisiejszy zaczął się zajebbbbbb!ście!
Przyjechała Pani zapytać czy zrobię kawałek progu, maski i nadkola a se przyjechała prawie że identycznym kolorkiem jak moja Focia :) Normalnie z nieba mi spadła! Pani już wie że taka garażówka to lekko inny odcień będzie (bo przecie w Foci musi pasować!!!) i uśmiechnęła się mówiąc - ja nie chcę tylko tej dziuuuryy! Lecę lakier na fokę robić :) bo się babka jeszcze rozmyśli ... :greedy::greedy:
Teraz to już z "piątką" i trzema zerami trzeba będzie liczyć bo jak zrobię klapę i błotnik to tylko pod salon Forda jechać wstawiać :cool:

Marek_S

SuperMechanior
Punktów
1867
Miasto
Sląsk
Ide mojego umyć ciekawe ile cena wzrośnie .... umyłem tylne czujniki cofania i działają z 1000 chyba wzrośnie ?

gawontomek

SuperMechanior
Punktów
7
Miasto
już inne forum
To auto się myje?? :banghead::banghead:
Kurdę, a ja za polerkę się wziąłem i objechałem drzwi i błotniki. Teraz za sam lakier to ja nie wiem czy za ósemkę oddam.

gawontomek

SuperMechanior
Punktów
7
Miasto
już inne forum
No a miał być od pierwszego własciciela i nie bity. Ja go musnął pastą a on, sam zobacz

JerryG1

SuperMechanior
Punktów
109
Miasto
Londyn
No to skoro na dachu tyle szpachla ze musieli betoniarka go nakladac to cos slabo sie postarales z tymi ogledzinami.
Albo te Twoje umiejetnosci cos slabowate :p

Do góry Bottom