• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Ibiza 6L nie otwiera z pilota, ale zamyka bez przeszkód

Pangia

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
302
Miasto
Rakszawa
Pacjent jak w temacie. Z dnia na dzień padło, baterię raczej wykluczam, bo immo nie blokuje odpalenia silnika i również bez problemu mogę auto zamknąć z nawet i 15 metrów - ale nie ma żadnej reakcji na wciskanie przycisku otwierania. Kluczyk oryginalny (taki jak na przykładowym zdjęciu z neta), żadnych śmieci typu alarmy czy chińskie centralki, ostatnio też nie spadł mi nigdzie na beton ani nie nadepnął na niego żaden grubas.. Guzik umarł? Rozbierać nie rozbierałem, raz że nie mam w tym tygodniu czasu, a dwa że ja mam taki talent, że im drobniejszą rzecz rozbieram, tym większa szansa, że mi się rozsypie w rękach, toteż zwyczajnie wolę go nie ruszać.

nickel

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
663
Miasto
WLKP
One tak sie psują.Podgrzej scalak i jakis czas bedzie znowu ok.Kup urzywany i doucz.Ja tak robie.

Pangia

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
302
Miasto
Rakszawa
@nickel – OK, dzięki za info. Nic to, na razie jakoś jeszcze jutro przemęczę wchodząc do auta przez bagażnik, a później to się już cieplej zrobi i wkładka w drzwiach mi odmarznie. :D

Davpod

SuperMechanior
Punktów
153
A co ma immo i odpalanie auta do baterii w pilocie?

Pangia

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
302
Miasto
Rakszawa
Uznałem, że przy rozładowanej baterii nie rozpozna kluczyka i go nie odpalę, no ale nie jestem nieomylny.

Pangia

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
302
Miasto
Rakszawa
A, jako że jestem internauta starego wychowania i uważam, że nawet najstarsze tematy wymagają odpowiedzi:
Tak, umarł guzik. Krótko potem umarł drugi :D A skoro naprawiałem jeden mikroprzełącznik, to naprawiłem też drugi.

Do góry Bottom