• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

IC Katalog Online - powolne działanie programu pod Windows.

icbe

Nowy
Punktów
0
Witam serdecznie.

Poszukuję informacji, od innych użytkowników tegoż programu - IC Katalog Online.
Czy Wam również spowalnia/zamula działanie? Np. przy wyszukiwaniu części, opon itd.
Jeżeli nie jest tajemnicą, to na jakiej konfiguracji sprzętowej i na jakim łączu,
Zastanawiam się, czy problemy występują/nasilają się zależnie od sprzętu, czy generalnie, sam program jest "s...kopany"?
W moim przypadku, przy wyszukiwaniu np. opon, potrafi "kręcić kółkiem" wyszukiwania kilkanaście minut - bez efektu.

Moja konfiguracja:
Procesor: i5-3470 CPU @ 3.20GHz
RAM 16GB
dysk SSD
łącze światło 50/50 Mb/s

Pozdrawiam słonecznie i z góry dziękuję za konkretne odpowiedzi.

Mara111

Początkujący
Punktów
4
U mnie na IMac, działa bez problemu. Czasami łapie muła ale to zazwyczaj jest kwestia katalogu. Bo wtedy dzwonie na filie złożyć zamówienie, to sprzedawca mówi że mają problemy z katalogiem.

Ciekaw jestem czy IC zrobi kiedyś katalog na MACos

icbe

Nowy
Punktów
0
U mnie na IMac, działa bez problemu. Czasami łapie muła ale to zazwyczaj jest kwestia katalogu. Bo wtedy dzwonie na filie złożyć zamówienie, to sprzedawca mówi że mają problemy z katalogiem.

Ciekaw jestem czy IC zrobi kiedyś katalog na MACos
A jak często" łapie tego muła"? Codziennie? Kilka razy dziennie?
Czy to jest jedyny komputer z tym programem, łączący się z sieci wewnętrznej?

Ostatnia edycja:

Mara111

Początkujący
Punktów
4
Raz na tydzień. Ale wtedy minimum 2-3 godziny.

Mara111

Początkujący
Punktów
4
Na iMac mam postawiony windows 7 i jest jak pisałem. W domu gdzie czasami korzystam mam Windows 10 i nigdy nie bylo problemów - tylko ze zawsze korzystam po 18 gdzie warsztaty zamkniete i sklepy tez , obciażenie ich serwera prawie zerowe.

Dale

Gaduła
Punktów
11
IC katalog online jest beznadziejnie napisany. To tępa krowa, która w nazwie powinna mieć słowo 'beta'.

Do góry Bottom