• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Ile bierzecie za podłączenie pod urządzenie diagnostyczne?

P

PogotowieSamochodoweUK

No obys my tylko nie musieli otworzyc prez to tematu ''co robimy w wolnym czasie'':D

troll

SuperMechanior
Punktów
34
mysle,że nie byłoby tak źle...owszem,zawsze znajda jakiegoś pana henia w stodole,ale predzej czy później i tak przyjada bo pan henio nie ma komputera,nie ma tego,tamyego i jeszcze spindoli interes,bo jego wiedza sie zaczyna i kończy na polonezie.Mam taka klientke co jej sie za drogo u mnie zrobiło,więc zaczęła jeździć do takich henryków.....i wróciła.....wszystko co jej robili to o kant doopy potłuc było,a teraz siedzi i biadoli jak głupia była...

a co do tematu- u mnie idzie podpięcie 80,po naprawie już nie dolizam więcej,ale tak czy owak 80 za diagnostyke i koniec.

inodiag

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
310
Miasto
Dąbrowa Biskupia
telefonem się nie podłączam ... jak wymyślny traktor to klient płaci... podłączenie plus jakaś kalibracja , ew interpretacja usterki... tester i aktualizacje trochę kosztują... zawsze klient może wezwać serwis do traktora:) inaczej ma się sprawa z samochodami, tutaj ceny są "chińskie":(

P

PogotowieSamochodoweUK

Wlasnie mnie to smieszy jak klient chce zeby mu zrobic diaga i nazeka jak to kosztuje np 200zl. A zastanowil sie ze sprzet ktorym sie to robi kosztuje przewaznie po 4-6 tys zl? No i co roku jeszcze ze 2k na aktualizacje?
Nie.....to nie kable z allegro za 200zl jakich ''zlote chlopce na forach uzywaja''!

troll

SuperMechanior
Punktów
34
otóż to....niedawno własnie znajomka uświadomiłem o kosztach...się zdziwił-myslał że kupujesz sprzęt podpinasz i wszystko wiesz...a tu jakies aktualizacje,nowości pierdoły itd. dla "złotych chłopców z forum" takie cos wystarcza -podpina-tzw.błąd wyświetli i już wszystko jasne-ot cała diagnostyka.Płacz się zaczyna dopiero jak się okaże ,że to nie ten czujnik albo że "urwanego kabelka nie pokazało"....a przeciez powinno.W końcu komputr wszystko powie, nawet o wybitych sworzniach, zbitych zaworach...tylko jakoś o zbitych łbach nic nie powie

P

PogotowieSamochodoweUK

A kaska na nietrafnej djagnostyce leci u specow forumowych heheheeh co rozsiewaja opinie ze mechanik to zlodziej i oszust i partacz.:D
Wiesz co jest grane;) Tak jak na CB forum.pl najlepszym przyjacielem jest moderator ktory ma sklep Konektor w lodzi i wciska kazdemu swoje produkty mowiac ze reszta to oszukuje, nie zna sie, ze kradna pomysly, ze nie uznaja gwarancji i ogolnie naciagaja ludzi;) A on nie....on jest szczerya bestja do krwi:rolleyes:

troll

SuperMechanior
Punktów
34
hahahah jakie to prawie juz normalne...sami oszuści z tych mechaników,nawet niedawno widziałem taki programik na ttv bodajże -wyszło ,że właściwie to zanim sie pojedzie na warsztat to juz nz zapas nalezy sprawe w sądzie zakłądać.Swoją droga to już jakas mania się z tym zaczyna robić.

A kaska na nietrafnej djagnostyce leci u specow forumowych heheheeh co rozsiewaja opinie ze mechanik to zlodziej i oszust i partacz.:D
Wiesz co jest grane;) Tak jak na CB forum.pl najlepszym przyjacielem jest moderator ktory ma sklep Konektor w lodzi i wciska kazdemu swoje produkty mowiac ze reszta to oszukuje, nie zna sie, ze kradna pomysly, ze nie uznaja gwarancji i ogolnie naciagaja ludzi;) A on nie....on jest szczerya bestja do krwi:rolleyes:
swoją droga to powitać,dłuugo nie zaglądałem,jakoś tak z braku czasu i innych dziwnych rzeczy..

P

PogotowieSamochodoweUK

25 £ a te gnojki jeszcze narzekaja ze drogo
No u nas albo 120 na zyczenie lub z ubezpieczenia auto glass za 75 robi. Tylko Auto glas specjalnie robi jak najkruchsze szyby zeby czesto pekaly i czesto je wymieniaja. W moim prywatnym wyobrazcie sobie 7 szyb od swiat bozego narodzenia rok temu. To jakas kpina! Byle kamyczek i trach.... A w transicie gdzie szyba prawie pionowa wiec bierze na klate cala sile uderzenia a nie tylko rykoszet z maski i nic nawet sladu nie ma jak walnie kamien ktory widac jak leci bo tak dyzy jest!!! Ale w nim mam jeszcze fabryczna szybe:Dco najciekawsze....

Do góry Bottom