• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Ile za wykonana prace?

barteek933

SuperMechanior
Punktów
49
Miasto
Mazowieckie
za rozrząd na 2 wałkach jeżeli nie ma dużo rozbierania to 150zł biorę
kazdy ma inny cennik :)

soloriens

SuperMechanior
Punktów
74
naprawdę bardzo dobra cena,aż tak bym nie przesadzał z tą dobrocią:D , mało miejsca miedzy podłóznicą,a silnikiem , ja musiałem klucz dociąć do właściwego rozmiaru i uważaj na napinacz hydrauliczny(bolec) 2h na spokojnie

waluś GSi

SuperMechanior
Punktów
20
Miasto
Ogrodzieniec
www.facebook.com
a co z tym bolcem ? trudno włożyć ? wylatuje ? daj jakieś wskazówki jeśli możesz :) i jaki klucz na jaki wymiar docinałeś (jak możesz daj foto) ? mam jeszcze trochę czasu do tego wiec przygotuje go sobie :D

marcpinio

Nowy
Punktów
0
Ile wziąć za wymianę silnika w Renault Megane 1.4 16v z 2001 r. (oczywiście rozrząd i olej oraz jeszcze kompletne sprzęgło)??

jowtek

SuperMechanior
Punktów
14
rozrząd olej i sprzęgło na luzie zrobisz więc ok 400 myślę że będzie ok

soloriens

SuperMechanior
Punktów
74

a co z tym bolcem ? trudno włożyć ? wylatuje ? daj jakieś wskazówki jeśli możesz :) i jaki klucz na jaki wymiar docinałeś (jak możesz daj foto) ? mam jeszcze trochę czasu do tego wiec przygotuje go sobie
[/URL]

Domyślam się że będziesz miał cały komplet nowy,ja robiłem to 7 lat temu i koleś chciał zostawić napinacz i p.w ,a wymienić pasek i rolki ponieważ całość kosztowało coś ok. 17oopln(nie pytałem ile bez n.h + p.w,napinacz był suchy i pompa też więc przelatało to ponownie 80kkm Orginał) Więc musisz powoli wcisnąć bolec i powolutku wyciągnąć zabezpieczenie (giętkie jest i mało miejsca). Jeszcze jedno gdybyś czasem ponownie próbował montaż to trzymaj napinacz w pozycji pionowej i naprawdę bardzo powoli wciskaj,po kilka minimetrów na minute,ja użyłem "morsa" .
Poświęciłem bodajże 17ke oczkową/płaską ,długość sobie dopasujesz

BPbartek

SuperMechanior
Punktów
11
Miasto
Kosmos
Koledzy ile krzyknac za sprzegło w nissanie almerze tino 2.2 di??

waluś GSi

SuperMechanior
Punktów
20
Miasto
Ogrodzieniec
www.facebook.com
Domyślam się że będziesz miał cały komplet nowy,ja robiłem to 7 lat temu i koleś chciał zostawić napinacz i p.w ,a wymienić pasek i rolki ponieważ całość kosztowało coś ok. 17oopln(nie pytałem ile bez n.h + p.w,napinacz był suchy i pompa też więc przelatało to ponownie 80kkm Orginał) Więc musisz powoli wcisnąć bolec i powolutku wyciągnąć zabezpieczenie (giętkie jest i mało miejsca). Jeszcze jedno gdybyś czasem ponownie próbował montaż to trzymaj napinacz w pozycji pionowej i naprawdę bardzo powoli wciskaj,po kilka minimetrów na minute,ja użyłem "morsa" .
Poświęciłem bodajże 17ke oczkową/płaską ,długość sobie dopasujesz

OK :) dzięki, będę próbował i zastosuje sie do Twych porad ;)

barteek933

SuperMechanior
Punktów
49
Miasto
Mazowieckie
patrzyłem ile części do tej mazdy i jak na pasek i 2 rolki to <bardzo> drogie :D :)

Zmiana słowa na przyjemniejsze -Marlena.

Stanisław 1946

Weteran
Zweryfikowany Mechanik
Punktów
1131
Miasto
Szczecin
Jeżeli to tylko UPG a jak głowica zawsze mówię ca, po demontażu można bliżej określić. Pb inaczej i diesel inaczej.

koksiu621

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
273
Miasto
Kudowa-Zdrój
Panowie pilnie potrzebuję informację ile krzyknąć na wymianę UPG w Nissan Navara 2.5, napęd na 4 koła, 2006rok.
UPG - uszczelka pod głowicą ? jak tak to 3 tyś za mniej nie, mowa pewnie o 2,5 z głowicą D22 na łańcuchu ?

A ile koledzy za wymianę serwa w vw sharan 1,9 2001r ?

Do góry Bottom