• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Ile za wykonana prace?

pawel2406

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
1458
Miasto
łódź
xmario -juz raz napisałem ci ze w imionach i osobach piszemy z wielkiej litery Z SZACUNKU !!!
zrozum człowieku tą aluzje !!!!!!!!!!!!!

winetoo

SuperMechanior
Punktów
976
Miasto
Radom
Ale o co Wam chodzi?
Jeden nie rozumie języka polskiego drugi nie rozumie i nie czytał co pisałem?
I co...teraz bedziemy sie kłócić na forum?
Ja nie.
A kto tu się kłóci? Zadałem tobnie tylko kilka pytań na które nie dostałem jeszcze odpowiedzi. I kto tu nie rozumie co czyta? Jak ktoś wstawi taki znak(?) na końcu zdania to znaczy że zadał komuś (na przykład tobie jeśli zacytował twój post) pytanie, a na pytania kulturalni ludzie raczą odpowiadać.

pawel2406

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
1458
Miasto
łódź
Za 3tyś to można kupić dwie takie sztuki, a wtedy już za jakieś 12tyś można mieć dwa sprawne i całkiem niezłe auta.

Wyjaśnie- w każde z tych dwóch, trzeba włożyć min. 4,5tyś.
-3 tyś za doprowadzenie do kultury przewodów hamulcowych
-1,5 tyś zawiech klocki szczęki i inne banalnie proste w naprawie rzeczy.
Zardzewialców nie biorę pod uwagę, to tylko na złom a nie drogę publiczną.
diag tu masz cały kosztorys zrobiony

toomii76

toomi
Punktów
6886
Miasto
turek
www.takniewiele.pl
wzruszyłem się
za psie pieniadze

pawcar

SuperMechanior
Punktów
949
Miasto
Manchester
Tak btw. to tam nie trzeba targać zbiornika i belki tylnej (mówimy o astrze g ) do wymiany przewodów kompletnych ? Tak samo sanki przód ? Nie pamiętam żeby tam dobry dostęp był.

no i mówimy o metalowych a nie miedzi ... , która może 2 lata wytrzyma a potem się utleni.

winetoo

SuperMechanior
Punktów
976
Miasto
Radom
Tak btw. to tam nie trzeba targać zbiornika i belki tylnej (mówimy o astrze g ) do wymiany przewodów kompletnych ? Tak samo sanki przód ? Nie pamiętam żeby tam dobry dostęp był.

no i mówimy o metalowych a nie miedzi ... , która może 2 lata wytrzyma a potem się utleni.
Nic nie jest wieczne. Stal rdzedwieje, miedz śniedzieje ale nie w dwa lata. Chopie rurki do lpg miedziane po 10 latach jak nowe tylko sztywnieją. Dałbyś 3 tysie za ich wymiane? Mówie teraz o hamulcowych, może w jakimś klasyku ale nie w starej astrze, bez jaj.

pawcar

SuperMechanior
Punktów
949
Miasto
Manchester
tutaj raczej chodzi o aspekt techniczny niż cenę.

3000 zł to lekki kosmos, ale 350 za samą robotę przy opcji ściągamy bak, belkę przód i tył ... też wypada w obrębie absurdu. Mówmy o oryginalnie dogiętych przewodach a nie miedzi wygiętej w ręce, puszczonej na przełaj

:D

winetoo

SuperMechanior
Punktów
976
Miasto
Radom

3000 zł to lekki kosmos, ale 350 za samą robotę przy opcji ściągamy bak, belkę przód i tył ... też wypada w obrębie absurdu. Mówmy o oryginalnie dogiętych przewodach a nie miedzi wygiętej w ręce, puszczonej na przełaj

W miedzi to myślę że cena ok. W oryginale mało ale kto robi takie parchy w ori.

pawcar

SuperMechanior
Punktów
949
Miasto
Manchester
Nawet jak za miedź to trochę cena nie halo.

Jak to mówią, wolność Tomku w swoim domku :D

komar200

GWD
Punktów
1198
Miasto
grudziadz

Wymieniłem ostatnio w astrze 2 na miedź, jaki bak i jaka belka nie pitol farmazonów , kto normalny da sobie założyć oryginalne stalowe za 3 koła bynajmniej unas, idioty za taką kasę nikt nie znajdzie.

Do góry Bottom