• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Ile za wykonana prace?

XMARIO

SuperMechanior
Punktów
6805
Miasto
Mazowieckie
Wymiana opon w busie 160zł. netto
Serwis olejowy + wymiana wszystkie filtry w T4 200zł. netto
Taki sam w Ducato czy Master 160 netto.
40zeta za targanie osłony w T4 to chyba nie za kurna dużo?
200zł. netto od sworznia, w Master 250.
Kwoty za robociznę.
Do tego za części marża 30% i wszyscy zadowoleni.
Tomi obudź się i buduj dom.

toomii76

toomi
Punktów
6886
Miasto
turek
www.takniewiele.pl
Wymiana opon w busie 160zł. netto
Serwis olejowy + wymiana wszystkie filtry w T4 200zł. netto
Taki sam w Ducato czy Master 160 netto.
40zeta za targanie osłony w T4 to chyba nie za kurna dużo?
200zł. netto od sworznia, w Master 250.
Kwoty za robociznę.
Do tego za części marża 30% i wszyscy zadowoleni.
Tomi obudź się i buduj dom.
To nie jest raczej zioło. Bardziej mi to pod mete zmieszana z alkoholem podchodzi.

WOODOO

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
3075
Trochę śmieszy mnie tomii jak tak dogryzasz xmario- to takie standardowe polskie- przyznać się, że ktoś lepiej zarabia- to reszta nie zrobi tak żeby też tyle zarabiać, tylko będzie rzucać kłody i kopać dołki, aby go ściągnąć do swego poziomu...:meh:
A tak na marginesie u mnie w firmie opony osobówka- 120 gołe, alu z czujnikami 140, a bus 150... i na brak chętnych nie narzekamy, choć w okolicy są 2 wulkanizacje.
Więc nie wiem o co chodzi ?
Zazdrość czy jak ?:bored:

Jarzi

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
2066
Miasto
Kaczory
U nas bus 130 brutto, osobowka 16" Alu 90 brutto.

toomii76

toomi
Punktów
6886
Miasto
turek
www.takniewiele.pl
Trochę śmieszy mnie tomii jak tak dogryzasz xmario- to takie standardowe polskie- przyznać się, że ktoś lepiej zarabia- to reszta nie zrobi tak żeby też tyle zarabiać, tylko będzie rzucać kłody i kopać dołki, aby go ściągnąć do swego poziomu...:meh:
To dlaczego się nabijacie z tych co biorą mniej? Teraz złapie doła i jutro mi się nie będzie chciało iść do pracy. Ale zaraz, zaraz, przecież pracuję u siebie i mogę robić co mi się podoba. I kasować za robotę też hehe

WOODOO

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
3075
To dlaczego się nabijacie z tych co biorą mniej? Teraz złapie doła i jutro mi się nie będzie chciało iść do pracy. Ale zaraz, zaraz, przecież pracuję u siebie i mogę robić co mi się podoba. I kasować za robotę też hehe
Oczywiście możesz brać ile ci się podoba, dla mnie to możesz i komplet zmieniać za 10 złoty...:D skoro ci się to opłaca... pewnie nie musisz pracować na ZUSy i inne pierdoły...:p:D

WOODOO

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
3075
ZUS płacę sam, pracodawca nic za mnie nie płaci, to jest po prostu wyliczone i potrącane z tego co ja wypracuję- podstawy ekonomi...:meh: Żaden pracodawca nie będzie ci płacił ZUSu jak pracownik nie wypracuje min kwoty na to plus musi jeszcze zarobić na swoją pensję i działkę dla pracodawcy...:D

toomii76

toomi
Punktów
6886
Miasto
turek
www.takniewiele.pl
ZUS płacę sam, pracodawca nic za mnie nie płaci, to jest po prostu wyliczone i potrącane z tego co ja wypracuję- podstawy ekonomi...:meh: Żaden pracodawca nie będzie ci płacił ZUSu jak pracownik nie wypracuje min kwoty na to plus musi jeszcze zarobić na swoją pensję i działkę dla pracodawcy...:D
Masz specjalny wieszak na aureole czy rzucaj ją po prostu na krzesło jak wracasz do domu?

Do góry Bottom