• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Ile za wykonana prace?

JerryG1

SuperMechanior
Punktów
109
Miasto
Londyn
Tak patrzac na mape to u Ciebie powinno sie uzywac szlifierki bo masz blizej do oceanu jak ja, ale moze poprzedni wlasciciele aut mieszkali w nadmorskich miejscowosciach :(
Te z Londynu nawet takie niby trupy rocznikowo dosc dobrze sie trzymaja.

Pomijajac juz sanki, glupie opaski z wezy nie szlo odkrecic, jakby auto jezdzilo w PL gdzie sypia sol :(

jarek_bolo

Gaduła
Punktów
4
Ja miałem ostatnio VW T5 z Danii, no masakra, w komorze silnika wszędzie rdza. Taka rurka jest, magistrala płynu chłodniczego to wręcz przegnita.
Nigdy więcej auta z Danii.

GrzesiekM

Bywalec
Punktów
0
Miasto
Nowy Sącz
WItam
Trafic 1,9 2006r
wymiana rozrządu, wymiana uszczelki misy olejowej +olej i filtr, ciężko wchodzące biegi 1 iR, oraz zacinający się czujnik poziomu paliwa.
Jaki koszt bez częsci można było by powiedzieć?
Niby kolega :)
Pozdrawiam

jarek_bolo

Gaduła
Punktów
4
Passat 1.9 TDI AHU, wymiana rozrządu oraz popychaczy (kombinowana robota), dla łatwości dostępu planuję demontaż przodka.
Za sam rozrząd wziąłbym 200-250zł, ale za te popychacze ile dołożyć? Część pracy pod wymianę popychaczy to zdjęcie paska z wałka napędzającego zawory.

Łydziak75

SuperMechanior
Punktów
12
Miasto
OPOCZNO
za rozrząd wziąłbym 300 + 100 za popychacze

WItam
Trafic 1,9 2006r
wymiana rozrządu, wymiana uszczelki misy olejowej +olej i filtr, ciężko wchodzące biegi 1 iR, oraz zacinający się czujnik poziomu paliwa.
Jaki koszt bez częsci można było by powiedzieć?
Niby kolega :)
Pozdrawiam
za rozrząd 250 . za miske ,olej i filtr 100 a reszta zależy co trzeba zrobić , z biegami w trafikach jest różnie jak linki to pół biedy wymiana 100 a jak skrzynia to już inna bajka

Ostatnia edycja:

suse1

SuperMechanior
Punktów
167
Miasto
Olkusz
Passat 1.9 TDI AHU, wymiana rozrządu oraz popychaczy (kombinowana robota), dla łatwości dostępu planuję demontaż przodka.
Za sam rozrząd wziąłbym 200-250zł, ale za te popychacze ile dołożyć? Część pracy pod wymianę popychaczy to zdjęcie paska z wałka napędzającego zawory.
dla łatwości ????????
no chyba se jaja robisz !!!!!!!
jak chcesz robić rozrząd bez demontażu "przodka" ????
rób nawet za stówkę hahahaha
w esitronic mam czasy napraw i mogę się podzielić każdy pomnoży to przez swoją roboczogodzinę czyli razy 10zł hahaha

Promotor

Gaduła
Punktów
5
Miasto
Pułtusk
demontaż instalacji gazowej a4 aB5 1.6 ile liczyc za ta prace? oraz druga osoba chce zalozyc ta instalacje u mnie tylko nie wiem czy pchac sue zakladac ta uzywke dodam ŻE wszytko ładnie zdjęto bez zadnego ciacia jakichkolwiek kabli bo liczylem sue z tym zze montaz raczej czeka n mnie

MPWA

Początkujący
Punktów
2
Miasto
Konin
Witam, ile za wymianę rozrządu w audi a4 2.5 v6? Jaki macie system rozliczania za tą usługę w silnikach v6 v8? Mam na myśli samą robote

diagnostawawa

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
235
Miasto
Xxx
BMW E38 wymiana tulei metalowo-gumowej w wahaczu przednim dolnym wahaczu "banan" "bumerang" jak zwał tak zwał. Ile za taką usługę ??

WMserwis

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
496
Miasto
Wołomin
Ile wziac za wyjecie i remont silnika w transicie 2.4 tddi?

diagnostawawa

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
235
Miasto
Xxx
Panowie jak wyceniacie prace przy rozrzadach? Za godzinę czy wg innych kryteriów? Czy w starych to zawsze ustawiacie początek tłoczenia pompy? Ile za wymianę rozrządu w polo n9 1.9d

Bartek4x4

Zweryfikowany Mechanik
Porady
2
Punktów
1880
Miasto
Koszęcin
Polo disco polo 150 plus 50 za korektę pompy.
A mogę zapytać z innej beczki. BMW e39 2.5 d common rail. Młoda dziewczyna dostała od ciotki z RFN. Auto tak uszanowane, że chciałem założyć garnitur do naprawy. Summarum 5 wtryskow do myjki ultradźwiękowe jednego podmieniony. Czyszczenie odmy silnik n57. Plus przelutowanie zimnych lutow. W radiu i wzmacniaczu. Poprosiłem 350 zł plus części. Psuje rynek?

eltechsam

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
1337
Miasto
Wysoka
Jak ładna i sympatyczna to może być. Zwłaszcza jak ciotka w RFN bogata... :D:p

Auto.Klinika

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
941
Ja za tą ciotke z RFN liczę podwójnie, tylko tekst,, panie dziecko w drodze " na mnie działa

Do góry Bottom