• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Ile za wykonana prace?

toomii76

toomi
Punktów
6886
Miasto
turek
www.takniewiele.pl
takie nic robi się za free człowieku.
Ciekawe. Ludzie będą sobie sami olej zmieniać, a ty będziesz im kasowal inspekcje za free.
Jak ty robisz wymianę na swoich częściach to tak można. Ja już zacząłem brać pieniądze za wymianę nawet jeśli idą graty moje. Tak średnio mi się chce wymieniać olej w jakiejś padlinie, co leje się olej za 70zl i zostanie z tego 15.

Josep

SuperMechanior
Punktów
40
Miasto
Bytom
www.lapaj.aspnet.pl
Prosiłbym o wycenę roboty za dwa samochody każdy z osobna
1. Astra G 1,6 16v - 1 x drążek kierowniczy, 2 x stabilizator wahacza olej z filtrem i 2 uszczelki - pokrywa zaworów i miska olejowa.
2. Zafira B 1.6 - 2 tulejki tylnej belki, 2 uszczelki - pokrywa zaworów i miska olejowa, olej z filtrem, klocki i tarcze z przodu.

mathiass

SuperMechanior
Punktów
153
Hej koledzy, prosilbym o wasze zdanie nt kosztow wymiany nagrzewnicy Ford Focus C-max 2007 rok. Niby do wymiany trzeba wyrwac panel srodkowy z radiem, dolny, tunel przy lewarku ham. reczneg, schowek i powinnismy miec widok obudowy nagrzewnicy przykrecany na wrkety. Tak tez jest tylko jakis cep wkleil rurki aluminiowe nagrzewnicy na klej do szyb, i wyrwalem cala deske dla ulatwienia w skrobaniu itp. Ile wolac za taka operacje? Czasowo liczac 6 godzin zeszlo moze plus minus. Dzieki

szachu41

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
728
Miasto
Ząbki
www.mechanikazabki.com.pl
to co pogrubiłem... aż mnie ciarki przeszły :D

A tak serio myślę, że ceny spoko

Przy misce i tak olej do spuszczenia a filtr tam blacha więc wyjątkowo może być free, żeby klientowi pała stanęła z podniety :D

Hej koledzy, prosilbym o wasze zdanie nt kosztow wymiany nagrzewnicy Ford Focus C-max 2007 rok. Niby do wymiany trzeba wyrwac panel srodkowy z radiem, dolny, tunel przy lewarku ham. reczneg, schowek i powinnismy miec widok obudowy nagrzewnicy przykrecany na wrkety. Tak tez jest tylko jakis cep wkleil rurki aluminiowe nagrzewnicy na klej do szyb, i wyrwalem cala deske dla ulatwienia w skrobaniu itp. Ile wolac za taka operacje? Czasowo liczac 6 godzin zeszlo moze plus minus. Dzieki

Za deche biorę tysiaka. Swoją drogą w tych autach bardzo rzadko lecą nagrzewnice. Częściej cieknie właśnie tam gdzie masz klej do szyb. Często kończy się wymianą tych przewodów.

mathiass

SuperMechanior
Punktów
153
Tam wlasnie sadzilem ,nawet w intercarsie maja oryginalne orjngi na rurki, ale jutro zakladam cala nowa nissensa. Niech bedzie zrobione jak nalezy. Ale dziekiza pomoc, bo myslalem zeby cenic to 850 +

ethan

Gaduła
Punktów
2
Miasto
Wrocław
Panowie, ile za robotę:
Demontaż silnika, rozebranie na części, wymiana tłoków i pierścieni ( blok, wał, głowica do szlifierni) złożenie silnika i montaż na samochód.
Dodatkowo wymiana pompy paliwa, oleju w skrzyni.
-VR6 automat w T4-

pawcar

SuperMechanior
Punktów
949
Miasto
Manchester
Silnik out -in 700 netto
Rozbrojenie /Przezbrojenie golego slupka 500 netto
Reszta to złożenie z 1000 netto jak nic. Nie wiem jak vr6 ma stopien komplikacji.

Reszta kosztow to praca szlifiernii

ethan

Gaduła
Punktów
2
Miasto
Wrocław
Przez rozbrojenie/przezbrojenie co masz na myśli? Demontaż osprzętu, czy silnik na części pierwsze?

MichałLG

Bywalec
Punktów
5
Miasto
Gdańsk
witam, ile wziąć za wymianę wentylatora nawiewu w aygo 2010, decha do góry raczej żeby to wymienić wiec nie wiem jak to kasować?

bobsley6

SuperMechanior
Punktów
34
Miasto
Wrocław
Za vr6 nie wziałbym mniej niz 2500 zł za taka robote za mniejsza kase niech robi ktos inny .... To sa stare strupy trzeba sie naczyscic i narobić ....

diagnostawawa

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
236
Miasto
Xxx
Jak sred io liczycie montaz haka? Mam teraz klienta z astrą h kombi. Powiedzialem 250zl za robote

Zimoon

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
826
Miasto
Gdańsk
Ja za poskładanie fałery od wjazdu trupa do wyjazdu żywego, samej warsztatowej robocizny jest około 4-4.5 tyś zł. Do tego szlifiernia i niezbędne materiały.

pawcar

SuperMechanior
Punktów
949
Miasto
Manchester
Czyli silnik out-> rozbebeszanie -> słupek w mak -> szlifiernia (nie wchodzi w skład wyceny) -> słupek do stanu sprzed akcji "w drobny mak" - > zakładanie osprzętu - > silnik in . 4-4.5 k pln ? tak ?

Do góry Bottom