• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Ile za wykonana prace?

diagnostawawa

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
236
Miasto
Xxx
Szykuje mi się ch*jowa robota. przekładka ze sprintera 1997r silnika 2.9 td do budy po cdi. czyli trzeba wiązki i wszystko przewalić do nowej budy. ile wyceniali byście taką robotę ?? najbardziej obawiam się czy w tym pruchnie nie będzie prolemu z przewaleniem wiązki bo silnik to pikuś.

diagnostawawa

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
236
Miasto
Xxx
?? Klient ma przyprowadzic oba auta ioba jezdzace. Dawca jest po dzwonie ale z silnikiem 2.9. Klient ma cala flote sprinterow .Z tym motorem. Biorca ma piekna bude ale za to z fatalnym cdikiem :)

bobsley6

SuperMechanior
Punktów
34
Miasto
Wrocław
Nienawidze takich robót ... ale jak juz zrobie przekładke to sie ciesze jak murzyn blaszką ... Ale wybebeszenia wszystkiego spod maski razy dwa plus montaz tego w jedno ..... jesli dla ciebie to dwa dni pracy to 6 tys netto ... jesli wiecej .... to wiecej ..... =D pytanie jakie stawki w twoim rejonie..... i jak dobry to znajomek i masz z nim juz utarte drogi itp ..... pamietaj , ze te auta juz maja po 4 mln km narobione i niejedno sie urwie albo trzeba bedzie poprawiać .... cena zaporowa jest dobrą ceną ....

soloriens

SuperMechanior
Punktów
74
?? Klient ma przyprowadzic oba auta ioba jezdzace. Dawca jest po dzwonie ale z silnikiem 2.9. Klient ma cala flote sprinterow .Z tym motorem. Biorca ma piekna bude ale za to z fatalnym cdikiem :)
rozbiórka silnik out i deska jeden dzień roboczy ,jeśli z klimą to dochodzi zmiana nagrzewnicy , wszystko zależy od dopasowania silnika i skrzyni do otworów montażowych , oczywiści dokumentacja zdjęciowa przydaje się podczas montażu ,a uwierz mi że wbrew pozorom jest potrzebna . Składanie w mojej ocenie na tiptop 2 dni , pod warunkiem że masz pomocnika . około 3.5tys

diagnostawawa

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
236
Miasto
Xxx
Auta bez klomy. Ziomek dobry bo zerwisuje u mnie swoja miniflote. 6x lt35 3xsprinter i kilka golfow, combo berlingo i vwt5 i 2 prywatne osobowke. Tak wiec klient bardzo dobry i wyplacalny.

soloriens

SuperMechanior
Punktów
74
otrzymałeś dwie odpowiedzi w tym samym czasie , więc jedno co się zgadza to czas wykonania roboty , jak znam życie to zawsze są jakieś obsuwy czasowe w takich projektach , cenę musisz sobie teraz sam skalkulować

vandzianman

SuperMechanior
Punktów
14
Miasto
Myszków
witam wszystkich. Przekładka silnika peugeot 508 2.0 HDI ile można policzyć? Silnik goły słupek .

Grajek007

Nowy
Punktów
0
Witamy, bardzo proszę o poradę. Silnik 1.3 CDTI opel combo. Wyjęcie silnika wymiana wszystkich panewek głównych i korbowodowych wymiana wału na nowy wymiana kompletnego rozrządu. Sama robota , pracę już wykonalem i nie wiem co powiedzieć

toomii76

toomi
Punktów
6886
Miasto
turek
www.takniewiele.pl
czas który przy tym spędziłeś pomnóż przez stawkę godzinową, nie wiem jaka masz, powiedzmy 8zł :) i będziesz miał kwotę do zapłaty.

Grajek007

Nowy
Punktów
0
Dzięki za szybkie odpowiedzi. 3 tysiace wydaje mi się chyba trochę za dużo. Ma ktoś jeszcze jakiś pomysl lub robił podobną robote i pamięta ile policzył. Bardzo bym prosil jeszcze o jakieś propozycje. Wielkie dzięki z góry i pozdrawiam

Jarzi

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
2070
Miasto
Kaczory
Wyjęcie/włożenie 1000-1500, naprawa silnika praktycznie drugie tyle. Wszystko zależy ile niespodzianek po drodze.

Grajek007

Nowy
Punktów
0
Okej nie bede dalej zaśmiecał tematu, ogólnie roboty na 4-5 dni, silnik po zdjęciu ławy wychodzi całkiem przyjemnie, nie klinuje się. Wiadomo potem jak motor jest już wolny zakładam go na wózeczek i obracam swobodnie więc jest w miare przyjemnie. Nie będę opisywal całej reszty bo jest to forum dla mechaników wiec każdy wie co się z czym je. Nie będę mowil ile za do dostalem bo nie jedna osoba dostała by zawału. Chce podziękowac za odpowiedzi i miłego wieczoru wszystkim

Auto.Klinika

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
945
Jak ile dostałeś? Caritas, czy o co chodzi? Min 2500 na stół i można zaczynać

selim

SuperMechanior
Punktów
297
Miasto
Sląsk
wyjęcie i założenie deski w nowym jeepie grand - ile byście zaspiewali ?

Do góry Bottom