• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Ile za wykonana prace?

selim

SuperMechanior
Punktów
297
Miasto
Sląsk
Weźmie lawetę i zostaniesz z kwitem w łapie

Wystawisz rachunek , zapłacisz VAT

pawcar

SuperMechanior
Punktów
949
Miasto
Manchester
Obstawiam, że kolejnym razem będzie już zlecenie naprawy ...
:D

Informowałeś w ogóle typa w trakcie, że koszta mogą oscylować w takiej kwocie ?

N.O.R.

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
35
Miasto
Suwałki
Obstawiam, że kolejnym razem będzie już zlecenie naprawy ...

Informowałeś w ogóle typa w trakcie, że koszta mogą oscylować w takiej kwocie ?

Tak dokładnie, zlecenie będzie i to na pewno :)
Od samego początku uświadamiałem człowieka że koszta tak czy inaczej będą duże i że nie jestem w stanie stwierdzić konkretnej przyczyny awarii, mało, oddawał kluczyki to powiedziałem że jak nie jest przygotowany na naprawę to niech nie stawia auta, właściwie to jest dla mnie logiczne jeżeli oddaje auto do naprawy to różnie może być, bardziej sprawdzam czy wszystko jest ok.

pawcar

SuperMechanior
Punktów
949
Miasto
Manchester
W najgorszym wypadku wymontujesz zamontowane części.

Policja przyjedzie, to mówisz - chwila moment, płaci Pan ? tutaj jest faktura. Jeżeli powie, że nie, to wtedy samochód na warsztat i wymontować wszystko włącznie z połączeniami w słupkach ...

Zachowaj stare części, wrzucisz mu do bagażnika. Zrób zdjęcie żeby nie powiedział, że mu jakiegoś paska albo rolki nie dałeś...

N.O.R.

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
35
Miasto
Suwałki
Sprawa prawdopodobnie skończy się pozytywnie, chłop dzwonił że jednak odbierze auto i zapłaci, zrozumiał chyba że z kucharzem i mechanikiem się nie zadziera :D Byłem już umówiony u radcy na wszelki wypadek.
Jak sensownie zlepić te zlecenie żeby miało to ręce i nogi ?

selim

SuperMechanior
Punktów
297
Miasto
Sląsk
Co nie oznacza końca kłopotów
Lepiej księgi przeglądaj czy ok i resztę
Obym się mylił

Grzegorz.Józefów

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
476
Miasto
Józefów
Sprawa prawdopodobnie skończy się pozytywnie, chłop dzwonił że jednak odbierze auto i zapłaci, zrozumiał chyba że z kucharzem i mechanikiem się nie zadziera :D Byłem już umówiony u radcy na wszelki wypadek.
Jak sensownie zlepić te zlecenie żeby miało to ręce i nogi ?
Jest taki program Warsztat24 zresztą na forum jest wątek o tym programie, poczytaj i zdecyduj, w nim jest możliwość wydrukowania zlecenia i do podpisu dla klienta. Jest jeszcze parę fajnych funkcji w tym programie a najważniejsza to archiwizowanie wszystkich napraw z przebiegiem i datami łącznie :)

N.O.R.

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
35
Miasto
Suwałki
Ok, dziękuję, popatrze.
Sprawa zakończyła sie pozytywnie chociaż nie obylo się bez awantury i policji, gość miał przy sobie kasę ale chyba liczył jeszcze że się uda zabrać auto bez rozliczenia, policjat powiedział wprost że nie ma takiej opcji, klient przyprowadził ze sobą dwóch znajomych ktorzy mi zaczęli czytać dziwne artykuły z zeszytu :) więc wyprosilem i tyle, wystawiłem fakturę wyszczególnioną, brawa jak nigdy należą sie dla funkcjonariuszy chociaż za tekst w stronę klienta że i tak nic nie zdziała więc lepiej od razu załatwić sprawę polubownie, widać że zrozumieli mnie bardziej niz klient.
Cała sytuacja trochę mi podniosła ciśnienie ale dziwi mnie jak taki czlowiek który ma 28 lat, kupuje auto i w ogóle nie jest świadomy co ile kosztuje, żyje u matki w świadomości że wszystko jemu sie należy, jakby oderwanyod rzeczywistosci i takich młodych ludzi jest co drugi pewnie, on jest przekonany że kupuje auto i nic już przy nim nie musi robic, a ty masz jemu zrobić za darmochę, szok!!!

wojtis94

SuperMechanior
Porady
1
Punktów
172
Miasto
Warminsko maz.
Powiedziałem 800zl i się tylko zapytał kiedy :dead:. A ile teraz bierzecie za uszczelke pod głowica np 1.4 tce, sama robota? 1000?

hamer

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
186
Miasto
starachowice
Pany ile bierzecie za wymiane podkładek pod wtryskami Volvo c30 1.6 d

08michael

SuperMechanior
Punktów
33
Miasto
K-n
Pany ile bierzecie za wymiane podkładek pod wtryskami Volvo c30 1.6 d
od 250 w górę. Zależy jak wychodzą.
panowie teraz są inne sprawy pamietajcie o wizycie w urzędzie marszałkowskim aby zlozyc dokumenty odnośnie odpadów tam kara do miliona -serio mówie
https://www.money.pl/gospodarka/prz...-nich-kary-do-1-mln-zl-6448446803330689a.html
Czy ktoś z Was próbował ogarnąć samemu temat odpadów? Gdzie szukać pomocy?

126marcin

SuperMechanior
Punktów
23
Miasto
Włocławek
Honda Jazz 2006 r, 1.2 b, regulacja zaworów (8) . Do zdjęcia kolektor ssący i trzeba odpiąć LPG
Mitsubishi ASX , regeneracja zacisków tylnich, wszystko na pierwsze śrubki i wymiana uszczelek itd

wojtis94

SuperMechanior
Porady
1
Punktów
172
Miasto
Warminsko maz.
Za samą robotę biorę 100+ części

I to nie za rozbiórkę całkowita, wymiana tłoczka z gumką

Do góry Bottom