• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Ile za wykonana prace?

komar200

GWD
Punktów
1198
Miasto
grudziadz
Pasek cały tylko co 5cm brak po parę zębów , głowica złom gość kręcił do bólu wszystko uszkodzone łącznie z wałkami wszędzie pełno igiełek z dzwigenek zaworowych .
Padło ako to jeszcze linką targali :) .

pawcar

SuperMechanior
Punktów
949
Miasto
Manchester
Kompletny anglik to koszt 6k na gotowo. Jest sens ?
Silnik z palety to loteria.

Jeżeli nawet sam silnik to taki, który jest jeszcze w gracie. Pierwsze co do sprawdzenia to ciśnienie oleju na ciepłym. Często gęsto smok też się tam zapycha i się zaciera od góry cały motor.

pawcar

SuperMechanior
Punktów
949
Miasto
Manchester
Teraz widzę, że to wolnossący jest. Całego golfa V z takim można mieć na gotowo za jakieś 4k...

Więc totalnie nieopłacalna naprawa. Używkę dobrą kupić, wymienić pasek i łańcuch ... będzie dobrze. Pamiętaj żeby sprawdzić ciśnienie oleju, o sprężaniu na zimnym chyba mówić nie muszę ? :D

pawcar

SuperMechanior
Punktów
949
Miasto
Manchester
Trzeba etke przeryć i zobaczyć czy korby i tłoki takie same włącznie z wałem.

Ale raczej powinno być to samo.

garnuch

SuperMechanior
Punktów
4
Miasto
Lublin
szybkie pytanie ile za wymiane sprzegła outlander 1 2003 rok 4x4 2.0 B wolnossak, trzeba zrzucac sanki, przod, napedy odpinac, reduktor itd, kolezka mi pisal ze placil tam komus 400 zł, jak tam roboty tyle ze nie wiem czy za 1000 zł bym zrobil?? ktos wymieniał i wyceni mi to??

Komornik

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
718
Najlepiej to 1000 kiedy to było jak płacił 400 i pewnie jeszcze z kanału mu wyciągali sanki a mechanik miał dwa zęby i szczery uśmiech

wjtek89

SuperMechanior
Punktów
154
Miasto
Rdm
Ile bierzecie za wymiane EGR w 1.6 TDI w octawi II ???

PiotreekPC

Początkujący
Punktów
0
Cześć. Ile Waszym zdaniem, można powiedzieć za wymianę termostatu, naprawdę gwintu sruby trzymającej termostat (ktoś przede mną zerwał gwint i wkleił śrubę na klej do śrub.....że to się trzymało...), płukanie układu chłodzenia i ostatnie najlepsze....wymiana nagrzewnicy. Pytam o samą robotę. Opel Zafira A. Z góry dzięki.

Ostatnia edycja:

garnuch

SuperMechanior
Punktów
4
Miasto
Lublin
wszystko zalezy od silnika, ale w zafirze a u kolegi serwisuje mu auto to termostat ma z przodu po lewej wiec dostep dobry jak i naprawa tego gwintu, co do nagrzewnicy raczej trzeba rwać deskę całą bo w oplach zrobili nagrzewnice zespoloną, jakby co za taką robote nagrzewnicy to z tysia bym brał a za termostat 100 zł z naprawa gwintu

scyzoryk

SuperMechanior
Punktów
244
Miasto
Grajewo
Cześć. Ile Waszym zdaniem, można powiedzieć za wymianę termostatu, naprawdę gwintu sruby trzymającej termostat (ktoś przede mną zerwał gwint i wkleił śrubę na klej do śrub.....że to się trzymało...), płukanie układu chłodzenia i ostatnie najlepsze....wymiana nagrzewnicy. Pytam o samą robotę. Opel Zafira A. Z góry dzięki.

Też chciałbym się dowiedzieć ile za płukanie nagrzewnicy Zafira A ? Płukanie samej nagrzewnicy (zewnetrzna pompa) później całego układu środkiem Liqui według zaleceń z płukaniem całości woda.

Ostatnia edycja:

PiotreekPC

Początkujący
Punktów
0
Też chciałbym się dowiedzieć ile za płukanie nagrzewnicy Zafira A ? Płukanie samej nagrzewnicy (zewnetrzna pompa) później całego układu środkiem Liqui według zaleceń z płukaniem całości woda.
Ostatecznie za wszystko co opisałem wziąłem 500 zł. Ale tylko dlatego, że robiłem to znajomemu, któremu chciałem pomoc, bo gdzie nie pojechał to mu cuda robili zamiast wyciągnąć nagrzewnice.

Do góry Bottom