21golfista21
SuperMechanior
Z racji tego że to mój stały klient i robię mu dużo aut to myślałem 1500nettocztery marne dniówki bym policzył, dwa kanty minimum.
Z racji tego że to mój stały klient i robię mu dużo aut to myślałem 1500nettocztery marne dniówki bym policzył, dwa kanty minimum.
A jak druga głowica była, to czasowo ok. Zastanawiałem się jak dałeś radę rozebrac, ogarnąć głowicę w tym czasie.Taaa, i uszczelka też stara tylko trochę sylikoniku. Będzie gitarka
Dokładnie tak, rozebrałem pokrywę zaworów zobaczyłem że brakuje jednego zaworu, zdemontowałem głowice wypchlem grata przyszła głowica to wepchnąłem i robiłemPrzeciez liczy rbh, a nie łączny czas auta na warsztacie.
Dokładnie tak, rozebrałem pokrywę zaworów zobaczyłem że brakuje jednego zaworu, zdemontowałem głowice wypchlem grata przyszła głowica to wepchnąłem i robiłem

Czego nie rozumieją?podobnie z przekładniami kierowniczymi. Ludzie nie rozumieją tego.
Ja mam zrobiony drążek z pręta, przyspawane stare końcówki i zakładam jak wyjmę przekładnie. Auto wypycham kopiąc w kołopodobnie z przekładniami kierowniczymi. Ludzie nie rozumieją tego.
Masz rację, a najbardziej przeraża mnie to że rząd coraz bardziej zagląda nam do portfeli. Ceny trzeba podnosić a klienci zdziwieni. Jak tak dalej pójdzie to za wymianę oleju trzeba będzie wołać 100zl.Ja też tak mam, z regulacją długości. Ale nadal to moja praca i mój pomysł jak sobie radzić z autem. Więc wymagam zapłacenia. Ludzie zdziwieni, że pieniądze chcę....