• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Ile za wykonana prace?

XMARIO

SuperMechanior
Punktów
6805
Miasto
Mazowieckie
ostatnio z ciekawości zachowałem sie jak wsza, jak ostatnia gnida i podzwoniłem po warsztatach z pytaniem ile.
pytanie było- ile za olej i wszystkie filtry w partner 1.6 hdi. ( dla tłumoków jakby ktos nie zrozumiałem dopiszę tak : pytałem o cene materiały plus wymiana)
padały kwoty od 300 do 400zł.
Nie mam więcej nic do powiedzenia na temat cen.

XMARIO

SuperMechanior
Punktów
6805
Miasto
Mazowieckie
jeden odpowiedział dosłownie tak:
-olej stówa, filtry stopińdziesiont, robota pińc dych. w trzech stówach idzie sie wyrobić.
Serio, najwyższa cena jaką usłyszałem to 550zł. brutto z FV.
pomijam skrajności, czyli zamotańców co to w ogóle nie wiedzieli o jakie auto chodzi i tych co mówili wprost, że robota 400 netto plus materiały ok. 500 w zależności od ceny f. paliwa.
Automatyczne połączenie postów:

co do terminów, to zero problemu, wszędzie od ręki.

XMARIO

SuperMechanior
Punktów
6805
Miasto
Mazowieckie
no i gitarra, jak dwie stówy Ci styka to spoko. mi z tych 680 też dwie stówy zostanie.

XMARIO

SuperMechanior
Punktów
6805
Miasto
Mazowieckie
take czasy.
jak może stykać jak diesle przyjeżdżają na rezerwie a benzy bez katów, no jak?

samspec13

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
646
Miasto
europolonia
piszę wyraźnie od 300 etc. etc . Czytaj ze zrozumieniem mechanik na tzw. zadupiu zrobi to za 2 stówki .

RoMo

SuperMechanior
Punktów
27
piszę wyraźnie od 300 etc. etc . Czytaj ze zrozumieniem mechanik na tzw. zadupiu zrobi to za 2 stówki .
Po co się udzielasz pisząc od ? Mam powiedzieć klientowi zapłać od 300 do 600 ?????
wziąłem 500 i po pracy tyle myślałem wziąć, ale zapytałem Was z ciekawości jak liczycie...

waluś GSi

SuperMechanior
Punktów
20
Miasto
Ogrodzieniec
www.facebook.com
Ile za wymiane głowicy w a4 b5 1.8 ADR? Części klienta(dobry kolega) , głowica 'nowa' gotowa do montażu.
Zerwało Klin na wałku i taniej wyszło mu kupić gotowa głowicę. Ile to cenić?

I też pytanie ile za wymiane i kodowanie wtrysków w megane 2 1.5dCi? (demontaż do regeneracji i montaż)

Serwismiechów

SuperMechanior
Punktów
96
jeden odpowiedział dosłownie tak:
-olej stówa, filtry stopińdziesiont, robota pińc dych. w trzech stówach idzie sie wyrobić.
Serio, najwyższa cena jaką usłyszałem to 550zł. brutto z FV.
pomijam skrajności, czyli zamotańców co to w ogóle nie wiedzieli o jakie auto chodzi i tych co mówili wprost, że robota 400 netto plus materiały ok. 500 w zależności od ceny f. paliwa.
Automatyczne połączenie postów:

co do terminów, to zero problemu, wszędzie od ręki.
Miałem ostatnio klienta co robił serwis swojego qashquai 2012r 2.0 dci co pół roku około 11 tys km.
Przyjechaał do mnie bo serwis z Kielc gdzie serwisuje wóz nie mółgł sobie poradzić z usterką.
Wszystkie filtry co pół roku niby wymieniane.
Efekt taki że kabinowy miał z 2014 jak ostatni raz był w ASO , paliwa również stary 2016r, powietrza ASO.
Z ciekawości zapytałem ile taki serwis co pół roku to powiedział że około 650 zł FV bo filtr paliwa drogi 150 zł .
Kurwa i tacy mają na wakacje co pół roku, ładną halę, laskę do biura itp.
I mają wyje..ne

Im się nawet nie chciało tego filtra paliwa wytrzeć z zewnątrz żeby ładnie wyglądał.

MichałFso

SuperMechanior
Punktów
10
Witam. Transit 2004r, silnik 2.4 tddi. Demontaż silnika, remont, składanie i montaż? Wszystkie części, jakieś wożenie załatwiał klient. Pozdrawiam.

Do góry Bottom