wojtis94
SuperMechanior
Z 1500 trzeba wziąć, rozrząd zakładaj oryginał bo nie ma dobrych zamienników do tego
Amortyzatory tył 250 a poduszki obojętnie choć lemforder niby oe ale febi też dają radęMercedes 2004 e270 ile bierzecie za wymianę :
tylnych amortyzatorów
przednich poduszek silnika?
Dodatkowo - lepiej się sprawdzą poduszki febi,czy może lemforder?
Tak żeby Ci wyszło 4000-5000 tys. na czysto pracując 40h tygodniowo.Witam. Po dłuższej przerwie w mechanikowaniu robię staremu klientowi ceed 1.6 benz z 2008 roku. Rozrząd przeskoczył i wyszedł mały remont silnika z wyianą pierścieni , panewek, obróbką głowicy. Ile mniej więcej za robociznę w Pomorskim ?
Nie do końca łapie. Stawka 5000 na czysto tygodniowo? Roboty tak na 2 może 3 dni (na spokojnie)Tak żeby Ci wyszło 4000-5000 tys. na czysto pracując 40h tygodniowo.
Miesięcznie przyjacielu miesięcznie. 30zł na godzinę na rękę na czysto możesz sobie policzyć. 30zł x 40h x4 = prawie 5 patyków miesięcznie na rękę.Stawka 5000 na czysto tygodniowo?
Ja nie wiem ile dzień u Ciebie wynosi, czy osiem czy dwanaście godzin. Przerwy na fajkę etc.Roboty tak na 2 może 3 dni (na spokojnie)
Powiem tak... W innej firmie którą prowadzę z branży szwalniczej kobiety dostają po 25-30 zł za godzinę na rękę. Praca łatwiejsza, czysta, prawie bez odpowiedzialności.Miesięcznie przyjacielu miesięcznie. 30zł na godzinę na rękę na czysto możesz sobie policzyć. 30zł x 40h x4 = prawie 5 patyków miesięcznie na rękę.
Przyjacielu....żebym ja tyle zarabiał byłbym bogaczem...
Ja nie wiem ile dzień u Ciebie wynosi, czy osiem czy dwanaście godzin. Przerwy na fajkę etc.
3 dni tj. 10h x 3 = 30h x 30zł = 900zł za robotę na czysto. Plus koszta(włącznie z proszkiem do prania, wodą i prądem za pralkę) Amortyzację narzędzi możesz sobie wrzucić też będzie dodatkowe 5zł...itd itd etc etc (plaster w aptece i woda utleniona na skaleczonego paluszka)
Chłopaki nawet mydło liczą.
No 900zł max. mi wychodzi za 3 dni, PLUS KOSZTA - oczywiście.
Podałem kwotę wyjściową.Powiem tak... W innej firmie którą prowadzę z branży szwalniczej kobiety dostają po 25-30 zł za godzinę na rękę. Praca łatwiejsza, czysta, prawie bez odpowiedzialności.
PRL się skończył i takie zakłady w Polsce też. Najgłośniejsze to są baby.Podałem kwotę wyjściową.
Kilka razy byłem na szwalni. Maszyny to tak napierd. że nawet w stoperach i słuchawkach nie wyrobiłbym dnia. Za 10 tys. miesięcznie to nawet bym nie poszedł. Chyba, że masz na myśli taką szwalnię szwalnię. Taką cichą.
Kto co lubi.
PRL się skończył i takie zakłady w Polsce też. Najgłośniejsze to są baby. Powiedziałem 2500 za robotę i raczej zadowolony
No to jeden jeszcze się ostał.PRL się skończył i takie zakłady w Polsce też
I jak to się ma do firmy, która ponosi wszystkie koszty, a do skoczka który nie płaci złotówki podatku i ZUSu etc.Montaż/dmontaż silnika +/- 1500
Naprawa silnika +/- 1500