• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Ile za wykonana prace?

koksiu621

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
273
Miasto
Kudowa-Zdrój
aż takiej nie wezmę powiedziałem 1500zł , jak by klient nie zgodził się na to, to bym nie brał tego do roboty, bo za darmo niema co robić , tylko teraz musi się sprawdzić moja diagnoza ;)

Ostatnia edycja:

DyziekVW

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
396
Miasto
Prudnik Opolskie
Koksiu-cena zależy od lokalizacji ;) mieszkam w miasteczku liczacym 20tys mieszkancow przy czym na terenie miasta działa ok 15 legalnych warsztatów i tyle samo garażowców,sprawia to,że aby walczyc o klienta warsztaty nawzajem obnizaja ceny (poza dwoma) co skutkuje tym,że wymiana wahacza moze kosztować np 30zł :) warsztaty nie maja roboty,więc i za 300zł opłaca sie wziąść Navare na UPG ;)

koksiu621

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
273
Miasto
Kudowa-Zdrój
u mnie też jest małe miasteczko i mechaników jest nie mało ;) ale szczerze za 300 zł w tym aucie bym tego nie robił wolał bym nie zarobić a leżeć ;) bo tak prawdę mówiąc to jak bym na koniec zliczył zużyta wodę , prąd, opał, o mój czas to wyszło by na to że musiał bym dołożyć ze skarbonki ;) a miasteczko liczy 11tyś mieszkańców :) mechaników jest 12 legalnych a jeszcze więcej osób sobie sami robią . A tak na marginesie nie bierzcie takiego auta na wymianę uszczelki albo rozrządu , trzeba wyciągnąć silnik żeby to zrobić :) jak już brał by ktoś to to cena za robote minimum 3tyś

Ostatnia edycja:

GSS-Daniel

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
399
takie pytanko... za czyszczenie mechanizmu wycieraczek ile bierzecie ? bo robie 3 raz w ciagu 2 dni i nie wiem czy sie oplaca , godzine grzalem palnikiem -.-

old1977

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
502
za wymianę motoru biorę od 500-w górę w zależności od trudności i ilości urwanych śrub przy wózku np,za remont czyli jak rozumiem rozłozenie i złożenie min.750 w górę

Pieko

Gaduła
Punktów
2
Miasto
Częstochowa
Panowie ile za wymianę sprzęgła w Chrysler Voyager 2.5 TD ? i jeszcze z ciekawości pytam bo już zrobiłem za 100zł (rodzina) ile za uszczelkę pod głowicą Renault Clio 1.4 ?

maciej86

Gaduła
Punktów
7
Ile za wymianę żarówki Xenonowej, nie HID-a tylko normlnej?
Swego czasu mi pękła podczas wymiany i w sumie nic nie zarobiłem... :confused: a nawet dołożyłem.. :(

maciej86

Gaduła
Punktów
7
Przyszło mi na myśl jeszcze coś. Co robicie gdy ustalicie z klientem cene czesci plus usługi i na umowiony termin przyjeżdza z własnymi czesciami "ponieważ kupił TANIEJ...
Inkasujecie tyle ile było umowione czy więcej ?

tytoos

SuperMechanior
Punktów
57
Miasto
Poznań
cóż, jak powiedziałeś, ze za robociznę będize tyle i tyle to chyba głupio wyjdzie jak powiesz teraz, że więcej - w końcu robocizna taka sama...

Punktów
0
Miasto
Kraśnik
Diagnostyka układu doładowania (każdy czujnik, wężyk, zaworek) w cenie diagnostyka komputerowa + czyszczenie turbiny VNT = 400 - 500 zł

Do góry Bottom