• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

immo EDC16

sitek

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Dobiegniew
Jak przypisac immo do sterownika silnika golf V 2005r 1.9 tdi kod silnika bru sterownik EDC16U1 03G 906 016 FS . Posiadam kabel vag VCP can i interfejs tachopro com i auto com . czy ktorymś z tych urządzeń dam rade to zrobic

sitek

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Dobiegniew
mam to od niedawna i potrzebuje pomocy w odczycie immo i przypisaniu do sterownika poniewaz jest drugi sterownik

sitek

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Dobiegniew
PIN mam ale nie mozna odczytac. zmieniam ster bo auto przyjechalo z niemiec na lawecie i juz nie odpalalo.

sitek

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Dobiegniew
brak kontrolki swiec i błędu silnika wentylatory chodzą na stałe. kody błędów odczytane vagiem 1314 457 1044 tylko już nie wiem na którym sterowniku

pompa paliwa nie chodzi. jak podpiołem drugi sterownik to wsystko ruszyło pozostał błąd w immo brak komunikacji z ECU

sitek

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Dobiegniew
nie posiadam aż takiej wiedzy i umiejętności żeby ingerować w takie delikatne sprawy

sitek

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Dobiegniew
tak. brakowało bezpieczników i przekaznika w skrzynce obok akumulatora

sitek

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Dobiegniew
założyłem przekaznik uzupełniłem bezpieczniki połączyłem się ze sterownikiem ecu jak sam wysterowałem przekaznik w tej skrzynce masą to dopiero pojawiły mi się zasilania na pinach ecu według auto daty

w logach immo są krzaczki a w sterowniku nie pamiętam teraz bo jestem już w domu a już tyle się z nim męczę że wszystko mi się już miesza

rano sprawdze jeszcze co pisze w liczniku

sitek

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Dobiegniew
a może posiadasz opis skrzynki w komorze silnika i pod kierownicą

może mój stary sterownik jest dobry a ja może zle do tego podeszłem

shrek

Moderator Car Audio
Zweryfikowany Mechanik
Punktów
1317
Miasto
Pyrlandia
koddoradia.blogspot.com
hahaha ale śmieszne, :confused: nie jestem nie douczony, każdy bezpiecznik opisany jest oddzielnie nie ma zestawienia ,prtsc to skrzynka dalej poruszasz sie kursorem po skrzynce nie będę robił 100 zrzutów

Do góry Bottom