• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Insignia A 2.0 ecoflex 118kw dziwne osglosy przy przyspieszaniu

Dzidek324

Nowy
Punktów
0
Witam jestem posiadaczem Opla Insignia 2.0 ecoflex 118kw przebieg 220tys.

Wylacznie podczas przyspieszania gdy obroty sa w okolicy 1.8 i w gore zaczyna wystepowac dziwne stukanie. Dzwiek raczej nie jest metaliczny. Gdy samochod wejdzie na obroty i trzymam sie tej predkosci dzwieki ustepuja.

Biele41

Początkujący
Punktów
2
Mozesz opisac lepiej to stukanie? Jaki rocznik? Jaki kod silnika?podaj dokladniejsze dane a moze bede w stanie Ci pomóc.

Biele41

Początkujący
Punktów
2
Ktos kto nie ma zielonego pojecia o mechanice niech lepiej uda sie do warsztatu. W takich przypadkach gdybanie i przypuszczanie co to moze byc niema sensu. Ciezko jest okreslic na odleglosc co to za stukanie jesli niema bynajmniej nagranego odglosu podczas jazdy.

WOODOO

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
3075
Ktos kto nie ma zielonego pojecia o mechanice niech lepiej uda sie do warsztatu. W takich przypadkach gdybanie i przypuszczanie co to moze byc niema sensu. Ciezko jest okreslic na odleglosc co to za stukanie jesli niema bynajmniej nagranego odglosu podczas jazdy.
E... tam... tyle to każdy wie... myślałem, że potrafisz rozpoznać stuki po odgłosach na odległość...:meh:
A może jesteś w stanie stwierdzić co się mogło stać w aucie...? Jadę, jadę, a tu nagle zacząłem słyszeć podobny dźwięk jak na filmiku powyżej... co to mogło się stać ???:eek:

WOODOO

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
3075
Nie nie zgadłeś... bardzo zimno...
Podpowiem: nie chodzi o napęd...:D

WOODOO

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
3075
Niestety czas minął... nagrody nie będzie...:D
Rozwiązanie zagadki: spier...ił mi wiater z opony z tyłu... całe szczęście tylko z dołu...:rolleyes::D

Do góry Bottom