• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Instalacja gazowa do bmw 5.0

kozakamil

Nowy
Punktów
0
Witam. Jaka byście polecili instalacje gazowa do bmw 650i v8 367 km ? Kod silnika N62N. Dzwoniłem się dowiadywać do polecanych gazownikow w okolicy to wstępne mówili, że zakładają brc, stag i landi renzo, wiec nie wiele się dowiedziałem przez telefon. A że jestem zielony w temacie lpg to chce zasięgnąć opinii z forum. Z góry dziękuję za odpowiedzi.

Marek_S

SuperMechanior
Punktów
1867
Miasto
Sląsk
Nie tak , przy tym wielkim silniku to co najmniej dwa reduktory , faro 8 , i dobre wtryskiwacze a sterownik ... też w miare szybki . Nikt nie chce doczytać ze instalacje LPG składa się jak z klocków . Najlepij poczytaj forum LPG i skontaktuj sie z Nikodemem z wawy , on ma na temat BMW ... no ma .

markiz

Uczestnik
Punktów
4
na telefon to niewiele uda Ci się załatwić, musisz podjechać do jakiegoś warsztatu albo najlepiej dwóch żebyś mógł porównać propozycję pod względem ceny i samej instalacji, napisz skąd jesteś to podeślemy Ci jakiś namiar na dobrego gazownika

maxsslko

SuperMechanior
Punktów
297
N62N to delikatny jak pod gaz motor wiec instalacja to musi byc gorna półka, w zasadzie trzeba było by juz skusic sie na cos cieplego, do verso zakladaja za 4k w stolicy, ze tam wiecej cylindrow wyjdzie z 8. Nie sadze zeby klasyczna instalacja 4tej generacji byla wiele tansza.
Na cieklym odpada problem wydajnosci reduktora, dobiera sie wylacznie wtryskiwacze.

Druga sprawa, skoro juz myslisz o LPG to pomysl o innych kosztach zwiazanych z ekspoloatacja twojego bmw, moze byc slabo.

Adaam

Nowy
Punktów
0
Do BMW którą miałem wcześniej , zamontowałem instalację gazową BRC i chwalę sobie , była bezawaryjna i działała bez zarzutów . Poszukaj dobrego warsztatu w swojej okolicy , masz na stronie BRC :) .

Mareckis

Początkujący
Punktów
1
Witam. Jaka byście polecili instalacje gazowa do bmw 650i v8 367 km ? Kod silnika N62N. Dzwoniłem się dowiadywać do polecanych gazownikow w okolicy to wstępne mówili, że zakładają brc, stag i landi renzo, wiec nie wiele się dowiedziałem przez telefon. A że jestem zielony w temacie lpg to chce zasięgnąć opinii z forum. Z góry dziękuję za odpowiedzi.

Zależy czy stawiasz na jakość, czy na cenę czy na co.. Spokojnie możesz myśleć o brc, konkretnie np sq 32, ludzie na to nie narzekają, mają dobrą żywotność. Pozdro.

kozakamil

Nowy
Punktów
0
Już jakiś czas jest założone brc, przejechane prawie 10 tys i jestem bardzo zadowolony :)

Do góry Bottom