• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Jak rozmawiać z klientem?

pawcar

SuperMechanior
Punktów
949
Miasto
Manchester
Im więcej się człowiek cacka, tym bardziej po tyłku dostaje. Nie ma co sobie dać wejść na głowę.

Ja wiem, że strach, że klienci uciekną itp itd.

Jak to mówią - Miej wyjebane, a będzie Ci dane.

I to się sprawdza.

mar.wo

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
255
Miasto
Racibórz
obdstarpolska.com
a tak pomyślałem: dentysta. czy ktoś się targuje u dentysty? czy ktoś się pyta o ceną przez borowaniem czy plombowaniem? czy dentysta daje rachunki? 15-20 minut powierci, zalepi i mówi, że będzie 600.

lekarze: nie dość, że niby jest ubezpieczenie, to trzeba coś dodatkowo zapłacić. nigdy nie dostałem żadnego "KP" czy innego potwierdzenia. a ludzie jeszcze w ramach podzięki z butelką koniaczku lecę i się cieszą.

czy ktoś narzeka na notariuszy? przecież tam taka kasa się obraca. może ktoś ponarzeka, że drogo, ale nikt się nie targuje.

prawnicy to samo. byle pytanie to "pakiet za pincet"

szkoły, banki. potrzebujesz ekstra zaświadczenia? płaćpan. a jak się spytasz o dowód wpłaty to ci pani krysia za biurka wzrokiem zabije

albo urlop i szukasz prywatnej stancji. ceny jak z kosmosu a standard żaden

czy ktoś tak marudzi o cenie jak na warsztacie? chyba nie. bo przecie te brudasy to tak łoszukuja panie, że łojezu...
Zmień zawód, nie licz innym, licz swoje, ustal zakres usługi i cenę, wszelkie zmiany w trakcie konsultuj, nie unikniesz "padalców" to niemożliwe ale tym się nie przejmuj, dopóki ludzie będą narzekali, że drogi to jest ok, gorzej gdy mówią - partacz - niekumaty. Rób swoje, inwestuj w sprzęt i wiedzę a będzie dobrze. :)

WOODOO

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
3075
Najgorsza kombinacja - partacz- niekumaty - drogi...:D
Czyli 99 % mechaniorów...:D

Vicia

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
1102
Miasto
...Seksu i biznesu...
Ja też mam warsztat przy lesie cisza , spokój. Kiedyś przyjechał do mnie gość z drugiej wsi powiedział że mały ten mój warsztacik a sam wiem że auto w blaszaku trzyma...coś jeszcze się spytał zawinął się i poszedł i nigdy nie przyjechał i o h.j chodziło niewiem ale wiem że poloki to zazdrosne są co nie którzy strasznie

arni_poznań

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
3342
Miasto
PZ
Dzisiaj klienta skasowałem 200 zł za sprawdzenie szczelności klimatyzacji:) okazało się że ma do wymiany rurkę która kosztuje 1200 zł+ wymiana 1000 :D także ten tego zapłacił pojechał i nadal będzie się prażył na słońcu

Drugi2

SuperMechanior
Porady
5
Punktów
1545
Dzisiaj klienta skasowałem 200 zł za sprawdzenie szczelności klimatyzacji:) okazało się że ma do wymiany rurkę która kosztuje 1200 zł+ wymiana 1000 :D także ten tego zapłacił pojechał i nadal będzie się prażył na słońcu

arni_poznań

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
3342
Miasto
PZ
A nie dałoby ty rurki jako wskrzesić uratować jako tam zdrutowac
Jedyne czego się nie da to otworzyć parasola w dupie :) mamy w firmie zasadę że dajemy gwarancję na usługę pod warunkiem że montujemy nowe części zakupione przez nas, resztę sobie dopowiedz

pawcar

SuperMechanior
Punktów
949
Miasto
Manchester
Andrzej z filmu nie ogarnął, że w kanałach zawsze zostaje ten majonez i to trzeba olej z płukanką z 2 razy wymieniać ... po upg.

Ot cała afera. Boże widzisz i nie grzmisz.

WOODOO

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
3075
Prawda jest taka, że mechanior to partacz i oszust co kroi jeleni... a druga prawda jest taka, że te jelenie same się pchają na to krojenie...:D
Czyli kolejny raz sprawdza się stara prawda- ,,chcącemu nie dzieje się krzywda,, :D

Do góry Bottom