• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

jak ustawić wał korbowy na GMP po znaku 1.9 90km ahh passat b5

mista98

Nowy
Punktów
0
jak ustawić wał korbowy na GMP po znaku 1.9 90km ahh passat b5 ? dodam ze mam schemat ale tak naprawde podane su tutaj dwie informacje.Wiem ze na zero ale nie wiem w jakim polzeniu powinno sie to zero znajdowac bo ludzie roznie pisza

Załączniki

• znaki.jpg
    znaki.jpg
    10,4 KB · Wyświetleń: 60

toomii76

toomi
Punktów
6886
Miasto
turek
www.takniewiele.pl
a co to za różnica. cm na mapie i metr na budowie, nic nie znaczy. w mechanice tym bardziej. ustaw tak, żeby jak najmniej blokowało przy obracaniu silnikiem.
Wiem ze na zero ale nie wiem w jakim polzeniu powinno sie to zero znajdowac bo ludzie roznie pisza
serio ludzie różnie piszą?
masz dzyndzel i szukaj kreski. jak się pokryją, to orgazm masz gwarantowany.

motorynka

SuperMechanior
Punktów
86
Miasto
mazowieckie
zero na krawędzi powinno być a na kole pasowym i osłonie rozrządu powinny być też znaki ,a czemu szukasz GMP

Corel

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
118
Miasto
Świdnica
Aby ustawić pierwszy tłok w GMP, musisz wyciągnąć pierwszy wtrysk, wrzucić czujnik zegarowy do cylindra i reszta to tylko formalność jeśli o to Ci chodziło ;)
A te znaki co tam masz to są na kole zamachowym. Jest wizjer w skrzyni biegów.

Jarek 0340

Uczestnik
Punktów
2
Miasto
Świebodzice
Miedzy silnikiem a skrzynią jest otwór w którym jest strzalka i pukt zero. Po lewej stronie za pompą wtryskową lub jak kolega napisał czujnik zegarowy .

mista98

Nowy
Punktów
0
Jak to moze nic nie znaczyc a pozniej problemy z katem wtrysku . Dokladnie chodzi mi to jak to zero powinno byc ustawione dalem wam zdj dwie mozliwosci ? Na wale nie ma zadnych znakow tylko na obudowie skrzyni i kole zamachowym mi chodzi o te szczegoly jak na zdjeciu czy tak czy tak

motorynka

SuperMechanior
Punktów
86
Miasto
mazowieckie
tak jak pisałem i piszą inni 0 ma być na krawędzi wziernika w obudowie skrzyni biegów a zdjęcie to górne a jeszcze dokładniej to powinno być widać połowę zera jak trochę poruszysz wałem w prawo to Ci się schowa

mista98

Nowy
Punktów
0
nic wiecej mi nie bylo trzeba pozdrawiam i dziekuje wszystkim

ketchup10

Początkujący
Punktów
0
jest "0" i "1" czyli jedynka to jest dla szarana i podobne a "0" dla passata

Vagers

SuperMechanior
Punktów
370
Jak to moze nic nie znaczyc a pozniej problemy z katem wtrysku . Dokladnie chodzi mi to jak to zero powinno byc ustawione dalem wam zdj dwie mozliwosci ? Na wale nie ma zadnych znakow tylko na obudowie skrzyni i kole zamachowym mi chodzi o te szczegoly jak na zdjeciu czy tak czy tak
Kąt wtrysku zawsze jest do regulacji

Do góry Bottom