• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Jak zabezpieczyć nowe Auto

Komornik

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
718
Jak zabezpieczyć nowe auto. Jakie najlepsze produkty pierwszy raz mam nowy samochód i aż żal go z garażu wyciągać. Wiem że są jakieś produkty powłoki jakieś inne pierdoły

arni_poznań

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
3344
Miasto
PZ
Wosk +fibra

Łukaszgd88

SuperMechanior
Punktów
31
żal go z garażu wyciągać
To zamknij w próżni w hermetycznym pudełku.

A teraz poważnie. Jak dla mnie jeżeli chodzi o lakier to ceramika.
ładnie wygląda i zabezpiecza lakier przed drobnymi rysami, UV, itp.
Co do podwozia to najlepiej powłoka woskowa

Komornik

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
718
Dziękuje za odpowiedzi. Dziś kupiłem coś tam z tej filmy adbl. Ceramika to ponoc 2-5 tys i nie wiem na czym to polega ale se doczytam

Vicia

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
1104
Miasto
...Seksu i biznesu...
Wosk +fibra
Arni ten produkt nie ma ani jednej negatywnej opinii w aledrogo .czy można go zastosować w moim nowym *Volvo*??

arni_poznań

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
3344
Miasto
PZ
Arni ten produkt nie ma ani jednej negatywnej opinii w aledrogo .czy można go zastosować w moim nowym *Volvo*??
Stosuję go w moich trojaczkach a one są w podobnym wieku :) także tak lej pan wosku nie żałuj

PatrykP

Nowy
Punktów
1
Dobrym rozwiązaniem jest Monitoring GPS Wtedy możesz zobaczyć czy auto nie zostało ukradzione, wtedy możesz spokojnie spać. A jak komuś dajez woje auto wtedy patrzysz jak ktoś jeździ

Ostatnio edytowane przez moderatora:

Ondraszek

SuperMechanior
Porady
1
Punktów
201
Miasto
Nowy Sącz
Nie będę pisał o jakie ASO chodzi,marka,podejrzewam,że tak dzieje się nie tylko u tego przedstawiciela,wiem o tym od pewnego gościa z ASO,akurat tam gdzie pracuje takich praktyk się nie stosuje,ale opowiadał mi,że bardzo często jest tak,że klienci zostawiają do serwisu bardzo mocne bryki,po serwisie mechanicy wyżywają się na autach,bączki,pichy,drifty,nawet przy automatach,dlatego oddając auto do ASO należy czekać do końca przed serwisem.

arni_poznań

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
3344
Miasto
PZ
Dobrym rozwiązaniem jest Monitoring GPS Wtedy możesz zobaczyć czy auto nie zostało ukradzione, wtedy możesz spokojnie spać. A jak komuś dajez woje auto wtedy patrzysz jak ktoś jeździ
Tytuł tematu jest mylący :D ale jak już piszemy o złodziejstwie to z tego co słyszałem to można zagłuszyć sygnał GPS, najlepszym zabezpieczeniem jest autocasco albo mieć stare auto

Komornik

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
718
Auto ma aplikacje gdzie sprawdzam gdzie żonka właśnie pojechała i czemu tak szybko jedzie. Mogę otworzyć/zamknąć drzwi telefonem itp. Chodziło mi lakier tapicerkę ale już sobie poradziłem

nanab

SuperMechanior
Punktów
479
Miasto
Bydgoszcz
Tytuł tematu jest mylący :D ale jak już piszemy o złodziejstwie to z tego co słyszałem to można zagłuszyć sygnał GPS, najlepszym zabezpieczeniem jest autocasco albo mieć stare auto
AC nic nie daje jak ukradną. Ubezpieczyciel założy, że skoro ukradli, to musiałeś im pomóc więc to próba wyłudzenia ubezpieczenia i jeszcze cię za kratki wpakują jak będziesz miał pecha.

arni_poznań

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
3344
Miasto
PZ
AC nic nie daje jak ukradną. Ubezpieczyciel założy, że skoro ukradli, to musiałeś im pomóc więc to próba wyłudzenia ubezpieczenia i jeszcze cię za kratki wpakują jak będziesz miał pecha.
Skąd takie wnioski? Kumpel dostał 49000 za Tourana i nie siedzi

Ondraszek

SuperMechanior
Porady
1
Punktów
201
Miasto
Nowy Sącz
Patrzyłem na opinie konserwacji KROWN,ludzie narzekają,że nie schnie,jest przeżroczysty,zastanawiam się co by się stało gdyby po konserwacji po podschnięciu przeleciał spód lakierem bezbarwnym z utwardzaczem,BOLL 1.5 l ok 60 zł,mam taki lakier 2M,niestety drogi 400 ml ok 60 zł ale nie ma porównania z tym bez utwardzacza,ten po wyschnięciu jest tak twardy,że szok,tamten można zarysować paznokciem,czy taki lakier nie zabezpieczyłby wosku przed wypłukiwaniem?!

sebekroz

Początkujący
Punktów
0
kupiewszystkieauta.pl
Ja zdecydowałem się na powłokę ceramiczną. Wiadomo, że nic nie uchroni w 100% przed uszkodzeniami ale zawsze coś ;) noi lakier jest łatwiejszy w utrzymaniu czystości.

scyzoryk

SuperMechanior
Punktów
244
Miasto
Grajewo
Dynitroll ma duży wybór. Ciekawym środkiem jest 4942 wosk brązowy a w profile 1000 jeśli chodzi o spod ;)

Do góry Bottom