• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Jak zaprogramować pompę wtryskową w Fordzie

Bibi

Początkujący
Punktów
0
Witam
Jak zwykle jest mały problem, wymieniałem pompę wtryskową w Fordzie Mondeo 2.0 TDDI 115 km , podłączyłem ids-a wszedłem w funkcje PATS i wygenerowałem kod wyjściowy , wpisałem go w kalkulator kodów wpisałem kod wejściowy i po próbie testu wyskoczył komunikat że kod jest nieprawidłowy a wiem że kod jest na 100% poprawny czy jest to wina programu czy robię coś nie tak. Proszę o pomoc.

peters77

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Racibórz
Witam, sama operacja jak ją prowadzisz wg IDS-a jest prosta, tylko trzeba czekać trochę czasu. Jak dobry kod wpisałes do kalkutora to musi pójść.
pozdr

Bibi

Początkujący
Punktów
0
A co ile zmienia się kod wyjściowy?

Bo miałem samochód 3 dni odłaczałem akumulator i kod wyskakiwał cały czas ten sam

peters77

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Racibórz
kazde wejscie w FIP nowy kod generuje wiec nie wiem skad masz caly czas taki sam kod

Bibi

Początkujący
Punktów
0
No i właśnie czy może to wina programu

inodiag

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
310
Miasto
Dąbrowa Biskupia
To wywal go do kosza... Obudowe ze stopow magnezu czy jakoz tak powinien miec... W srodku masz polowe tego co powinno byc...

Bibi

Początkujący
Punktów
0
Szczerze to ciężko powiedzieć z czego ona jest, może napiszę jak to wszystko przebiega, po wejściu w auto wybieram funkcję pats i od razu pyta się czy kluczyk jest włożony w pozycji zapłonu no i ja potwierdzam a on odpowiada że test wykrył usterkę i tak co trzecie okno mam już go dosyć chyba faktycznie wywalę go do kosza chociaż miałem ostatnio focusa i z ciekawości podłączyłem mu kompa i on nie pytał się czy kluczyk jest w stacyjce i że test wykrył usterkę.

inodiag

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
310
Miasto
Dąbrowa Biskupia
Jal z metalu to wldac ze malowany po rantach o otworach, sa srebrne..
Wez pilnik i potrzyj...

Do góry Bottom