• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Jak zrobić drift trike'a ale spalinowego?

JinSakai

Początkujący
Punktów
0
Siemka!

To mój pierwszy post na tym forum, więc chciałbym serdecznie pozdrowić wszystkich użytkowników!

Mam takie pytanie i potrzebuję Waszej pomocy. Chciałbym się nauczyć jak zbudować drift trike'a spalinowego prawie od podstaw, ale nie wiem od czego zacząć...

Przede wszystkim, jakie są Wasze rady co do tego, czego powinienem się nauczyć, aby zacząć projekt?

Chciałbym także poznać, skąd mogę zdobyć niezbędne materiały i części.

Czy są jakieś sklepy internetowe lub lokalne źródła, które polecacie? Najlepiej polskie...:)

A co do narzędzi, jakie będą wymagane do tej budowy? Mam pewne doświadczenie w majsterkowaniu, ale nie jestem pewien, czy posiadam wszystkie niezbędne narzędzia.

Bardzo dziękuję za wszelkie wskazówki i rady! Jestem bardzo podekscytowany rozpoczęciem tego projektu i liczę na Waszą pomoc..

Pozdrawiam.

Ostatnia edycja:

Vicia

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
1102
Miasto
...Seksu i biznesu...
A finansowo jak stoisz? Ile chcesz pitosu wywalić na ten temat?

Pierwsze to zacząłbym od silnika i jego mocy a później dostrajał resztę...

Mi się zawsze marzyło zrobić trójkołowca na bazie 126p ale już chyba to idzie w sektor marzeń do o nie zrealizowania

JinSakai

Początkujący
Punktów
0
A finansowo jak stoisz? Ile chcesz pitosu wywalić na ten temat?
Hmm... no tak maks 2-3 tysące :)
Pierwsze to zacząłbym od silnika i jego mocy a później dostrajał resztę...
No żeby nie był za silny ani za mocny... Nie wiem nie znam się :p
Mam egzemplarz 'młodego technika' rocznika nie pamiętam ,jak wykonać gokarta na bazie silnika z wsk125
A mogę od Ciebie odkupić??
Może opisz jakieś założenia, przemyślenia itp
Nie mam żadnej spawarki więc muszę bazować na gotowej ramie... Albo pociąć i skręcić wszystko na śruby. Ale nie wiem czy to wytrzyma... Myślałem żeby użyć ramy z BMX'a z przednim kołem. A na tył trzeba coś wymyślić innego...

Vicia

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
1102
Miasto
...Seksu i biznesu...
3 tyśki to w mojego gruza wlazło w same części na tył...a co jeszcze trzeba było dokupić to już nie liczyłem...:(

Kiedyś kiedyś za czasów praktyk ...z kumplem wymyśliliśmy że z Mitsubishi Galanta 2.0 w Benie zrobimy traje...pomysł i założenia były fajne kolorowo wyglądało ...w rzeczywistości projekt szybciej umarł jak się narodził ...ech...:D
W sumie popieram takie projekty bo to zawsze coś nowego i łoko cieszy...

Technika ci nie sprzedam bo to jest po dziadku a ja jestem zbyt sentymentalny może kiedyś prześlę ci fotki to już coś tam przeczytasz...
A niewiem czy tu nawet tego nie wstawiałem..wpisz w szukajce Młody technik

JinSakai

Początkujący
Punktów
0
3 tyśki to w mojego gruza wlazło w same części na tył...a co jeszcze trzeba było dokupić to już nie liczyłem..
Cóż... Może wezmę kredyt xD
Technika ci nie sprzedam bo to jest po dziadku
A niewiem czy tu nawet tego nie wstawiałem.. wpisz w szukajce Młody technik
No cos tam jest ale nie wiem czy wszystkie strony... Możesz zrobić fotki całego artykułu?

nanab

SuperMechanior
Punktów
480
Miasto
Bydgoszcz
Ramy do rowerów kosztują po kila tysięcy, jak chcesz kupić zrobiony na zamówienie to szykuj coś bliżej 10 tys. Chcesz zrobić to kup migomat, trochę złomu i rób, nie baw się w podwykonawców.

JinSakai

Początkujący
Punktów
0
A to?

Drugi2

SuperMechanior
Porady
5
Punktów
1547
Polecam. Syn ma, jedna z najlepszych zabawek na podwórku :)
Tańsza i bardziej ekologiczna :D

Do góry Bottom