• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Jaka prasa hydrauliczna?

voodo

SuperMechanior
Punktów
201
Dzięki za propozycję ale widzisz różnicę w cenie?

Zimoon

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
825
Miasto
Gdańsk
widzę. widzę także różnicę w pracy i jej możliwości bo 14 lat ją męczę. Wielu elementów nie przeprasujesz bo albo nie wejdzie w otwór w stole, albo nie uda się go tak ustawić by wypchnąć wepchnąć.

Drugi2

SuperMechanior
Porady
5
Punktów
1546

Mck pomocnik

SuperMechanior
Punktów
66
Najwyżej będzie profilaktycznie ruszana .

Albo dołożyć i któreś z poniżej wybrać?

Psikuta1994

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
385
Z tych 3 to ta pierwsza wydaje mi się dobra , kilka rzeczy mam z redats i nie narzekam , wiadomo nie jest to górna półka , ale siłę ma dobrą.

pashedu

Uczestnik
Punktów
4
"Z Redats kupiliśmy z kolegą prasy 30T moja dziala i fajnie trzyma a u kolegi przy pierwszym użyciu wysrało olej jak na skali bylo 5T." to napisałem w wątku o kluczu pneumatycznym. Moja ma się spoko ale kolegi znów się rozszczelniła. Prasa ma nacisk do 30T choć tyle bym się bał na niej osiągnąć. Z tego co zaobserwowałem to łożyska czy tuleje potrzebują nacisku około 5t a najwięcej na skali miałem 10t jak naprawiałem koło zębate w maszynie rolniczej. Kupiłem do niej adaptery i naprawdę polecam! Prasowanie łożysk czy tulei to teraz sama przyjemność.

Co do adapterów to można się przyczepić tych w czerwonej walizce że mają za duże fazowanie na zewnętrznym rancie i przy tulejach wahaczy czasem to przeszkadza.

Podsumowując z własnego doświadczenia mogę polecić prasę Redats 30t użytkuję ją od czerwca 2021 a kupiłem za 1370 zł teraz jest za 1350zł. Możesz rozważyć również jakąś stołową do 20T tylko żeby tłoczysko mogło być przesówane prawo lewo, to się czasem przydaje.

Załączniki

• tuleje.jpg
    tuleje.jpg
    42,2 KB · Wyświetleń: 15
  • tuleje 2.jpg
    tuleje 2.jpg
    79,4 KB · Wyświetleń: 15

Mck pomocnik

SuperMechanior
Punktów
66
Żobaczymy jak się będzie spisywała u mnie ta prasa. Wybór również padł na nią

Zimoon

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
825
Miasto
Gdańsk
Najlepszy jest techwar jeśli chodzi o prasy. Ja moją katuje już 14 rok.

Jarzi

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
2066
Miasto
Kaczory
Tez mam techwara. Jedynie silownik lubil sie rozszczelnic.

Giemza

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
197
Miasto
Lublin
Czy ktoś z okolic Warszawy ma u siebie 20-50 tonowy model zBety ?
Zainteresuj się skametem ze skarżyska kamiennej, teraz sam kupiłem prasę 25t tylko dlatego że mam też podnośnik kanałowy z tej firmy i chodzi bez problemu już któryś rok. Prasę masz w trzech wariantach bo możesz zamówić z rozstawem słupów 50/70 lub 90cm ja dopłaciłem i wziąłem tą 90cm, jest naprawdę szeroka ale przynajmniej jak chcę wyprasować łożyska z koła motocyklowego to nie mam problemu lub tuleje w wahacza z auta.

voodo

SuperMechanior
Punktów
201
Odkopię trochę temat.
Czy ktoś z was ma lub miał styczność z prasą z płynna regulacją szybkości tłoka i czy takie rozwiązanie sprawdza się lepiej niż pompa dwustopniowa?

LukaszW998

SuperMechanior
Punktów
15
Miasto
Warszawa
www.anwa-tech.pl
Odkopię trochę temat.
Czy ktoś z was ma lub miał styczność z prasą z płynna regulacją szybkości tłoka i czy takie rozwiązanie sprawdza się lepiej niż pompa dwustopniowa?
Powinna zainteresować Cię zielona seria pras hydraulicznych SNIT. Zielone w odróżnieniu od serii standardowej, zasilane są elektryczną pompą. Zobaczysz je na relacji z Autopromotec w Bolonii ->

Do góry Bottom